Organları 5 hastaya umut oldu

Konya'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları, ailesince bağışlandı
Organları 5 hastaya umut oldu

Konya'da beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden 62 yaşındaki Osman Tan'ın organları 5 hastaya umut oldu.

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle bir özel hastanenin yoğun bakım servisinde 2 gün önce tedavi altına alınan Tan, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Beyin ölümünün ardından Tan'ın organları ailesince bağışlandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinden gelen ekibin gerçekleştirdiği operasyonla Tan'ın iki böbreği, karaciğeri ve korneaları alındı.

Böbreklerden biri Antalya'ya, diğer organlar ise nakil bekleyen hastalar için Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Hastanesine gönderildi.

Hastanenin anestezi ve reanimasyon uzmanı Dr. Mine Karaman, operasyon sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Osman Tan'ın beyin kanaması şüphesiyle 2 gün önce başka bir hastaneden sevkli olarak getirildiğini söyledi.

Karaman, tedavi altına alınan hastanın, yapılan tahlil sonuçlarından beyin ölümünün gerçekleştiğini belirlediklerini dile getirerek, "Aile önce organları bağışlamak istemedi. Ancak kendi yakınlarında da organ bekleyen kişiler olduğu için sonradan kararlarını değiştirip organları bağışladılar." dedi.

organlari-5-hastaya-umut-oldu-2.jpg

Kaynak: