Orgeneral Akar: Hiçbir etnik ve mezhepsel ayrım gözetmeyeceğiz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, "Bu görevleri yaparken tarihimize, atalarımıza, kültürümüze, uygun hareket etmenin gereği olarak hiçbir şekilde etnik ve mezhepsel ayrım gözetmeyeceğiz." dedi.
Orgeneral Akar: Hiçbir etnik ve mezhepsel ayrım gözetmeyeceğiz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, görevlerini yaparken tarihlerine, atalarına, kültürlerine, kendi köklerine saygının, onlara uygun hareket etmenin gereği olarak hiçbir şekilde etnik ve mezhepsel ayrım gözetmeyeceklerini belirterek, "Bugünkü başarının, 24 Temmuz'dan bugüne kadar yapılan 10 aylık süre içindeki bu büyük başarının temelinde bunun yattığını unutmayın." dedi. 

Genelkurmay Başkanlığı, Orgeneral Akar'ın, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığında yaptığı inceleme ve denetlemeler ile şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftarın görüntülerini basınla paylaştı.

Orgeneral Akar, kuruluşundan itibaren Kıbrıs Barış Harekatı dahil birçok harekatta kahramanlıklar gösteren ve 24 Temmuz'dan itibaren yoğun şekilde sürdürülen terörle mücadele operasyonlarında özveriyle mücadele verenKayseri 1. Komando Tugayı personeline hitap etti.

Sözlerine, "Sizler, gerçekten seçilmiş, çok derin eğitim almış, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) göz bebeğisiniz." diyerek başlayan Akar, "Özellikle 24 Temmuz'dan itibaren Çukurca'da, Dağlıca'da, İkiyaka Dağları'nda, Oramar'da, bütün arkadaşlarınızla, asker, polis, jandarma, özel kuvvetler ve korucularla bir bütün halinde, omuz omuza bu vatan için, bu millet için büyük kahramanlıklar, büyük fedakarlıklar yaptınız. Bundan dolayı asil milletimiz sizlere minnettardır." ifadelerini kullandı.

"TSK, şehit aileleriyle, gazileriyle bir bütündür"

TSK'nın emeklisiyle, muvazzafıyla, şehit aileleriyle ve gazileriyle bir bütün olduğunu anlatan Akar, "Bu görevleri yaparken tarihimize, atalarımıza, kültürümüze, kendi köklerimize saygının, onlara uygun hareket etmenin gereği olarak hiçbir şekilde bu faaliyetler sırasında etnik ve mezhepsel ayrım gözetmeyeceğiz. Bugünkü başarının, 24 Temmuz'dan bugüne kadar yapılan 10 aylık süre içindeki bu büyük başarının temelinde bunun yattığını unutmayın." değerlendirmesinde bulundu.

1. Komando Tugayının, yurt içi ve dışı operasyonlarda ve yaklaşık 30 yıldır bölücü terör örgütüne yönelik iç güvenlik harekatında tartışılmaz marka olduğuna işaret eden Akar, komandoların yaklaşan Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

Şehit yakınlarıyla iftarda buluştu 

Şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen iftarda da konuşan Akar, Türkiye'nin yaklaşık 30 yıldır terörle aralıksız mücadele ettiğini belirtti.

Akar, "Bu mücadelede güvenlik kuvvetleri olarak hedefimiz, memleketteki, ülkemizdeki, Doğu ve Güneydoğu'daki mevcut terör örgütünün etkisiz hale getirilmesi. Bunu yaparken de hiçbir şekilde bölgede yaşayan, Doğu'da, Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimize, vatandaşlarımıza, Kürt kardeşlerimize, çilekeş, mahsun ve masum halkımıza hiçbir şekilde zarar vermeden bu işi başarmaya çalışıyoruz." görüşünü paylaştı. 

Akar, yakından ilgilendiği şehit çocukları ve gazilerle fotoğraf çektirdi.