“Örgütten ayrılanları hain ilan ediyorduk”

Örgütün içinde bulunmuş isimlerden biri olan İ.K. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltına alınmıştı. İ.K verdiği ifadelerle örgüt yapısını iyiden iyiye deşifre etti.
“Örgütten ayrılanları hain ilan ediyorduk”

İ.K'nın ifadelerinden öne çıkan satır başları;

İŞTE ÖRGÜTÜN ANA YAPISI

Benim bildiğim kadarıyla FETÖ/PDY’nin hiyerarşik örgütsel yapılanması şu şekildedir:

1-Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan FETÖ/PDY örgüt lideri Fetullah Gülen’e bağlı Türkiye İmamı,

2-Türkiye İmamına Bağlı Türkiye’nin 7 bölgesinden ayrı ayrı sorumlu Türkiye Bölge imamları, örneğin İç Anadolu İmamı,

3-İç Anadolu imamına bağlı İl imamları, il imamlarının yanında,

a-İl Muhasebecisi,

b-İl Eğitim Danışmanı

c-Molla (Manevi işlerden sorumlu Fetullah Gülen in yetiştirdiği kişiler) bulunur,

d-ÜNİTE tabir edilen ayrı bir yapılanma vardır, bu yapılanma içerisinde ayrı ayrı sorumlu imamlar vardır bu imamlar kendi alanlarından örneğin Hakim-Savcı-Polis-Doktor ve diğer kamu kurumlarının imamlarıdır.

4-İl imamının altında Eyalet İmamları bulunur(İlin nüfusuna göre eyalet sayıları değişebilir) Eyalet İmamlarına bağlı olan Eyalet Muhasebecisi vardır,

5-Eyalet imamlarının altında Büyük Bölge imamları vardır, bu imamlara bağlı olarak da Büyük Bölge Muhasebecileri, Büyük Bölge Talebe mesulleri (Lise,ortaokul,üniversite) vardır, Büyük Bölge Talebe mesulleri 20-25 Işık evleri tabir edilen öğrenci evlerinden sorumlulardır.

6-Büyük Bölge imamlarının altında Küçük Bölge İmamları vardır, Küçük Bölge Talebe mesulleri vardır, Küçük Bölge Talebe mesulleri 5-7 Işık evleri tabir edilen öğrenci evlerinden sorumlulardır.

7-Işık Evi tabir edilen öğrenci evlerinde ev abileri bulunur evlerin tüm işlerinden bu kişi sorumludur.

8-Evlerde kalan öğrencilere şakirt denilir, şakirtler örgütün en alt basamağındaki kişidir.

9-Eyalet İmamlarına bağlı olarak ayrıca o İl’e bağlı İlçelerin sorumlu imamları vardır. Bahsettiğim örgüt yapılanması ERKEKLER içinden aynı şekilde bayanlar için de yapılanma aynı şekildedir. BAYANLAR için yapılanma İl içerisinde bulunan İl’den sorumlu imama bağlı olarak yapılanma başlamaktadır. Yani bayanlar içerisinde bölge imamları yoktur, sadece eyalet imamları vardır”

“AĞZI İYİ LAF YAPANLAR ÖNEMLİ KONUMLARA GETİRİLİYORDU”

“Işık evlerinde bulunan öğrencilere şakirt denir daha sonra kalan öğrenciler arasından iyi kuran okumayı bilen ve namaz kılan kişiler ev abisi olur, ev abisi olanlar arasından kendilerince kılınan namaz ve okunan Kuran sayfası sayısı kadar bir puan cetveli yapılır ve bunları en çok yapanlar arasından ev imamı seçilir, daha sonra iyi olan ev imamlarının arasından bir üst bölge talebe mesulü seçilirdi, bölge talebe mesulünden sonra Küçük bölge imamı seçilirdi. Daha sonra örgütün hiyerarşi içindeki yükselmeler şu şekilde oluyordu iyi para toplayan, iyi burs bulan, daha çok esnaf gezip ağzı laf yapan kişiler önemli konumlara getiriliyordu.”

“HABERLEŞMEK İÇİN FARKLI FARKLI PROGRAMLAR KULLANIYORDUK”

“Biz 17-25 Aralık olayından önce telefon ile haberleşiyorduk, daha sonra bu haberleşmenin gizlilik içerisinde yapılması için tedbirler uygulamaya başlamışlardı, bu tedbirlerin en başında da ismini bilmediğim sadece cemaat içerisinde sadece cemaat mensuplarının kullandığı ismini şu anda hatırlamadığım bir program vardı. Bu program herhangi bir internet üzerinden yüklenemiyordu, sadece programın linki telefona bluetooth veya herhangi bir yolla cemaat mensupları tarafından telefonlara atılıyordu. Ben 2016 yılının 4-5 ayında tabletime bluetooth üzerinden link olarak yolladılar ve  şu anda ismini hatırlayamadığım ancak görsem tanıyabileceğim bir şahıs tarafından bu  cemaat arasındaki şahısların haberleşmeleri için kullanılan bu link tabletime yüklendi, bu program yüklendikten sonra ilk görünüşte programın ara yüzü Asphalt 8  oyunun görseline benziyordu, ancak programa girildiğinde oyun yerine haberleşme programı açılıyordu.Etrafımdaki örgüt mensuplarının bir kısmı da CACAU isimli haberleşme programını kullanıyorlardı, ancak ben bu proğramı hiç görmedim ve kullanmadım. Benim tabletime yüklenen Asphalt 8 isimli haberleşme programı belki CACAU isimli program olabilir, bu program tahmin ettiğimce dışardan müdahale edilerek silinebilir, yani pasif hale getirilebilir bir programdı.”

“CEP TELEFONLARIMIZI SÜREKLİ DEĞİŞTİRMEMİZ İSTENİYORDU”

Ben kendim her zaman kendi adıma cep telefonları kullandım, ancak diğer örgüt elemanlarından kod adı kullananlar veya başkaları adına hatlar kullananlar oluyordu, bunun sebebi üst makamdaki örgüt mensupları sürekli alt basamaktaki bizleri gizliliğe karşı uyarmalarıdır. Ben kamu görevlisi olmadığım için bana namaz kılma konusuna herhangi bir uyarıda bulunulmadı. Sadece cep telefonlarımızın dinlenebileceği söylenerek telefonlarımızın arada bir değiştirilmesi isteniyordu.”

“AYRILANLAR HAİN OLARAK İLAN EDİLİYORDU”

“Örgütten ayrılanlar hain olarak ilan ediliyordu. Örgüt içinde para toplayanlar daha az para topladıklarında maaşlarından kısmi olarak ceza amaçlı kesinti yapılıyordu, tam tersi daha çok himmet veya burs toplandığında ödüllendirme yapılıyordu

"ÖRGÜT KONYA YAPISI ŞU ŞEKİLDE"

İ.K. Örgüt yapısını şu şekilde ifade etti;

Ben FETÖ/PDY paralel devlet yapılanmasının KONYA ilinde 2011 Haziran ayından 2014 Mayıs  ayı içesinde bulunduğumsüreçte örgüt yapılanması şu şekildedir;

Türkiye İmamının kim olduğu konusunda bir bilgim yoktur, ancak İç Anadolu İmamı Cemil KOCA isimli şahıstır.

İç Anadolu İmamı Cemil KOCA’ya bağlı olan,

  1. Konya İmamı Fevzi ŞİRİN isimli şahıstır.

Bu şahıs Mali ve Esnaf takip eden her şeyden sorumlu şahıstır. Bu şahsın yanında KONYA MOLLASI Ahmet Sait TUNÇPINAR isimli şahıs bulunur, bu şahıs (Fetullah GÜLEN’ yanında yetişen genelde İlahiyat mezunlarından seçilen şahıslardan birisidir)  Konya İmamı Fevzi ŞİRİN’e bağlı olan:

a-Konya İl Eğitim Danışmanı ve Konya Okullarından sorumlu şahıs Celalettin BOZKURT’tur.

b-Konya İl Muhasebecisi İsmail KARAASLAN isimli şahıstır.

c-ÜNİTE diye tabir edilen ayrı bir yapılanma vardır, bu yapılanma içerisinde ayrı ayrı sorumlu imamlar vardır bu imamlar kendi alanlarından örneğin Hakim-Savcı-Polis-Doktor ve diğer kamu kurumlarının imamlarıdır. Bu imamların kim oldukları konusunda bir bilgim yoktur. ÜNİTE tabir edilen grup hakkında Eyalet İmamları ve Büyük Bölge İmamları daha çok bilgiye sahiptir. Bizim bu gruba ulaşma imkanımız yoktur.

                2- Konya İmamı Fevzi ŞİRİN’in altında Eyalet İmamları bulunur, Konya Selçuklu, Meram, Karatay ve Mevlana olmak üzere Cemaat içerisinde 4 eyaletten oluşmaktadır.

                3-Benimde içerisinde bulunduğum Meram Eyalet Sorumlu İmamı Ali PÜRBUDAK  isimli şahıstır. Eyalet İmamlarına bağlı olarak eyalet muhasebecileri vardı,

Meram Eyalet Sorumlu İmamı Ali PÜRBUDAK’a bağlı olarak;

                -Eyalet muhasebecileri 2011-2012 yılları arasında Ali ÇEVİKLER,  2013-2014 yılları arasında Şemsettin ÖZ isimli şahıslar eyalet muhasebecisi olarak görev yaptılar.

                4-Eyalet İmamlarının altında Konya İlinde 4 veya 5 tane Büyük Bölge İmamları vardır. Meram Eyalet Sorumlu İmamı Ali PÜRBUDAK’a bağlı ve onun altında olan Büyük Bölge İmamları;

                İsa TOMAKİN, Hasan ALKUŞ, Ümran ÇELİK, Suat GENÇ, Mustafa YAZAR, Mustafa AKTAŞ, Erdal ERDOĞAN, Hamdi YİĞİT, Mehmet TAŞ, Ramazan GÜN, Alim ALTIKAT, Derviş ERTEN, Muhammet Fatih EROĞLU isimli şahıslardır, Büyük Bölge İmamlarına bağlı olarak büyük bölge muhasebecileri vardır. Bunlarda; Gökhan AYTEĞİN, İlyas ŞAHİN Ali EKER, Yasin URHAN ve BEN bulunuyordum.

-Büyük bölge imamlarının altında büyük bölge talebe mesulleri bulunur, bu şahıslar; Abdulkadir POLAT,Enes YILMAZ ve ismini Yavuz olarak bildiğim Yasin BACAK isimli şahıslardır.

                5-Büyük bölge imamlarının altında, 3 veya 4 tane küçük bölge imamları bulunmaktadır, Konya’da bulunan küçük bölge imamları ise; Serhat Yasin DERE, Adil GEZ, İsa DEMİR, Orhan ALTAY, Nuh ÖZKAN, İrfan KAYA olarak bildiğim (Melih KAYA) ve Ahmet DOLAMAÇ, Selman ŞAHBUDAK, İsmail AY, Bekir ÖZCAN, Mahmut POLAT, Ömer ÇETİN, Metin DOKUZ,  Abdullah DEMİRCİ, Serhat ARVASİ kod adı Yasin olarak bildiğim, ,Mithat DEMİRBAŞ ve kendisini Enes BOZKURT olarak bildiğim KAZIM BOZTAŞ isimli şahıslardır.

-Küçük bölge imamlarının altında küçük bölge talebe mesulleri bulunur, bu şahıslar; Murat ÖĞÜT, İsa DEMİR, Mehmet TUNÇ Gerçek adını bilmediğim Abdullah olarak bildiğim ve Türkmenistan Uyruklu gerçek adını bilmediğim Ruşen isimli şahıslardır.

                6- Küçük bölge imamlarının altında Işık Evi tabir edilen öğrenci evlerinde ev abileri (Ev İmamı) bulunur, bunlardan bazıları Emre YILDIRIM ve soyadını bilmediğim Mücahit isimli şahıslar ile genelde Türkmenistan uyruklu Üniversite öğrencilerinden seçilen kişilerden oluşuyordu.

                7-Öğrenci evlerinde kalan öğrencilere Şakirt denilir, benimle birlikte kalan öğrencilerin isimlerini tam olarak hatırlamıyorum, her ay veya 2 ayda bir öğrenci değişimleri yapılırdı.

                Büyük Bölge ve Küçük Bölge İmamları FETÖ örgütünün aynı zamanda sohbet hocalığını yapan kişilerdir.

                8-Meram eyalet imamı Ali PÜRBUDAK’a bağlı olarak Akören ve Kadınhanı İlçe Sorumlu İmamları vardır. Akören Sorumlu İmamları şunlardır: 2009 yıllarında İlyas KAYA ve Mehmet Hulusi HELVACILAR ile 2010 yılında Ayhan TAYAN isimli şahıslardı. Kadınhanı ilçe Sorumlu imamının kimler olduğunu bilmiyorum.

                Ayrıca sorumluluk alanlarını bilmediğim Konya genelinde görev yapan büyük bölge imamları şunlardır; Sami AKSAÇ, Suat GENÇ, Rıfkı ÇELİK, Rami Vefa COŞKUN, Adem AKBABA, Hasan AKDAĞ, Mehmet MERT, Yenal SÖNMEZ, Yahya KARSLI, Yusuf ÇAKIR, Yusuf KILIÇ, Murat YILDIZ isimli şahıslardır,

                Beytullah BİRGİN ve Şükrü AKBAŞ isimli şahıs sorumluluk alanını bilmediğim ancak eyaletlerden birisinin cemaatin Muhasebecilerinden biridir.

                Yine sorumluluk alanlarını bilmediğim Konya genelinde görev yapan küçük bölge imamları şunlardır; Hüseyin BAYRAM ile yukarıda Akören ilçesinden sorumlu imam olarak ismi belirttiğim İlyas KAYA isimli şahıslardır.

KAYNAK: YENİ HABER