Orhan Erdem: Konya üzerine düşeni hep yapmıştır

Konya’nın ülke zora girdiğinde elini taşın altına koyduğunu söyleyen AK Parti Konya 27.Dönem Milletvekili Adayı Orhan Erdem, “Türkiye zora girdiğinde Konya üzerine düşeni hep yapmıştır.” dedi.
Orhan Erdem: Konya üzerine düşeni hep yapmıştır

Konya’nın AK Parti’ye kurulduğu günden beri desteğini sürdürdüğünü ifade eden AK Parti Konya 27.Dönem Milletvekili Adayı Orhan Erdem, “Konya her zaman olduğu gibi AK Parti’ye yüksek bir teveccüh gösteriyor. 2002’de başlayan bu heyecanın devam ettiğini görüyoruz. Bu da her partiye nasip olabilecek bir şey değil. 16 yıllık bir iktidar dönemi ve onlarca seçim. Artık sayısını bile bilmiyorum bazen buna rağmen halk nezdinde kabul gören bir parti olabilmek ve onun üyeleri, onun hangi kademesinde görev yapıyorsa çok büyük şeref olduğuna inanıyorum. Konya zaten Türkiye’nin temel direklerinden birisidir.  Zora girdiğinde bu direkler yükü çeker. Menderes’in iktidara gelmesinde Konya’nın verdiği güç, daha sonraki olağanüstü durumlarda her zaman yükü üzerine alması ve Necmettin Erbakan’ı burada bir değere çıkarması, Özal’a verdiği güç ve en sonunda Tayyip Erdoğan’a verdiği güç ile Türkiye zora girdiğinde Konya üzerine düşeni hep yapmıştır. Bu bakımdan özetlersek alanda AK Parti’ye olan teveccüh çok fazla devam etmektedir” dedi.

orhan-erdem-saha-calismasi-(2).png

“YENİ SİSTEM ÇOK DAHA DİNAMİK OLACAK”

24 Haziran’ın halkın tercihi olduğunu ve yeni bir döneme girileceğini aktaran Orhan Erdem, “24 Haziran, Türkiye’de cumhuriyet ile başlayan yeni dönemin artık aksaklıkları, eskimişlikleri, yönetilmezlikler ile birlikte bir arayışın unsuru ve tercihi. Bu kolay bir şey değildi. Halkın tercihi referandumda bu yeni yönetim şekli kabul oldu. 24 Haziran’la birlikte de inşallah ilk defa cumhurbaşkanımız başkan olarak görev yapacak. Bakanlar dışarıdan atanacak ve Türkiye yeni bir yönetim şekli ile buluşacak. Meclis de çok daha güçlü olarak denetimi, kanun görevlerini, uluslararası anlaşmaları, üzerine düşen görevleri yapacak. Bu sistem Türkiye’nin tıkanmışlıklarını açacak. 22 ve 23. dönem Konya milletvekilliği bize de nasip oldu. Sonra 6 yıla aşkın bakan yardımcılığı oldu. Hem meclis tarafından, hem de bürokrasinin işleyişini gördük. Gerçekten sistemde çok tıkanıklık var. Bunu vatandaşımız da görüyor. Bilhassa iş adamlarımız, Türkiye’de iş yapmak isteyenler, hükümetin bir sürü çabasına rağmen bu gecikmeleri aksaklıkları bastırıyor. Şimdi yeni sistem çok dinamik, daha hızlı karar alıcı Türkiye’yi dünyadaki ilk 16 ekonomiden 2023 hedefi ile ilk 10 ekonomiye ve 2071’e kadarki döneminin inşallah tetikleyicisi olacak” ifadelerini kullandı.

orhan-erdem-saha-calismasi-(1).png

“VATANDAŞLARIMIZIN FERASETİ KUVVETLİDİR”

Vatandaşlara seçim süreciyle ilgili mesaj veren Erdem, “Seçimle ilgili vatandaşlarımızın feraseti kuvvetlidir. Görecekleri tablo ortada. Cumhur ittifakının bir lideri var. Çok uzun yıllar siyasette bulunmuş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış bir lider. Bir tarafta da millet ittifakı var. Kafaları karışık. Sözde ittifak 3 tane başkanla yola çıkmışlar. Hiçbir deneyim ve tecrübeleri yok. Bol keseden atan bir ekip. Bu bakımdan yaptıkları yapacaklarının habercisi olacak bir iktidarın ve dünyanın her gün basında gördüğümüz ‘Keşke bizde de böyle bir lider olsa’ dediği bir liderin arkasındaki partiye, meclise, oluşturulacak yapıya oy vermek, Türkiye’nin geleceğine bir tuğla koymak gibidir. Demokrasilerde, muhalefetler olacaktır. Buna saygı duyarız. Ama maalesef bizim muhalefetler, geçmiş alışkanlıklarını hala devam ettiren, bütçesiz ve temelsiz, yapılanları yıkacak, gelecek vizyonu veremeyen yapılardır. Yıkım ekibi diyoruz. Geldiklerinde şunları yıkacağız, bunları durduracağız gibi bir sürü yanlış ifadeleri oluyor. Bu bakımdan milletin ferasetine inanıyoruz. İnşallah Türkiye’nin 2023, 2071 vizyonu AK Parti’yle olacaktır. İnşallah 24 Haziran’da Cumhurbaşkanımızı ilk turda mecliste de büyük bir çoğunlukla onun arkasında reisini seçmiş ve arkasında da büyük bir meclisiyle elini kuvvetlendirmiş bir yapıyı milletimizin katkılarıyla oluşturacağına inanıyorum” diye konuştu.

orhan-erdem-saha-calismasi-(3).png

ORHAN ERDEM KİMDİR?

orhan-erdem-kimdir.png

1963 Akşehir doğumlu olan Orhan Erdem, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1986-2002 tarihleri arasında turizm, otomotiv ve tarımsal üretim konularında hizmet veren aile şirketlerinin yönetici olan Erdem, 2001 yılında AK Parti Akşehir Kurucu İlçe Başkanlığının ardından 22. Ve 23. Dönem Milletvekilliği görevlerinde bulundu. 2011-2018 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu üyelik, başkanlık ve yöneticilik görevleri yapan Erdem, evli ve 3 kız çocuk babasıdır.

orhan-erdem-yeni-haber-secim-dergisi-(1).pngorhan-erdem-yeni-haber-secim-dergisi-(2).png

orhan-erdem-001.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - YİĞİT BERKAY ÇOPUR | YENİ HABER SEÇİM DERGİSİ