Orlando saldırganının eşi gözaltına alındı

ABD'deki Orlando kentindeki eşcinsellerin gittiği bir gece kulübünde 49 kişiyi öldüren saldırgan Mateen'in eşi gözaltına alındı.
Orlando saldırganının eşi gözaltına alındı

ABD'nin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği bir gece kulübünde 49 kişiyi öldürerek, ABD tarihindeki en büyük toplu katliamlarından birini gerçekleştiren Omar Mateen'in eşi San Francisco'da gözaltına alındı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Orlando'daki katliamın sorumlusu olarak polis tarafından öldürülen 29 yaşındaki Omar Mateen'in eşi Noor Salman'ın gözaltına alındığını duyurdu.

Savcılığın açıklamasında ise Salman'ın, Mateen'in DEAŞ'a maddi destek sağlamasına yardım ve yataklık etmek, adaletin önünü tıkama gibi suçlardan gözaltına alındığı kaydedildi.

Salı günü ilk duruşmasına çıkacağı bildirilen Salman'ın, gözaltına alındığı Kaliforniya'nın San Francisco kentinden, Florida'nın Tampa kentine gönderilmesi bekleniyor.

49 kişinin öldürüldüğü, 53 kişinin yaralandığı 12 Haziran 2016'daki katliam, ABD tarihine "tek kişi tarafından gerçekleştirilmiş en kanlı saldırılardan biri" olarak geçti.