Orman: 'İnşallah taraftarlar bir arada futbolun zevkine varır'

Kulüpler Birliği Vakfı'nın futbolda deplasman yasağının kaldırılması kararı sonrasında Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, Bursaspor Kulübü Başkanı Ay ve Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mosturoğlu açıklamalarda bulundu.
Orman: 'İnşallah taraftarlar bir arada futbolun zevkine varır'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, futbolda deplasman yasağının kaldırılmasıyla ilgili karara öncülük ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfının, çağrılarına sahip çıktığını vurgulayan Orman, "Beşiktaş Kulübü olarak duruşumuzu bir süre önce açıklamıştık. Artık bu yasağın kalkması gerektiğini ifade etmiştik. Bununla alakalı bir deklarasyon yayınlamıştık. Bugün de Kulüpler Birliği Vakfı buna sahip çıktı. Öncülük ettiğimiz için mutluyuz." diye konuştu.

Ali Ay: Çok güzel bir ortam oluştu

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra ülkede birlik ve beraberliğin oluştuğunu söyledi.

Deplasman yasağının kaldırılmasını, olması gereken bir gelişme olarak niteleyen Ay, "Bu sene farklı olmasını istiyoruz. 15 Temmuz'u hepimiz gördük. Birlik ve beraberliğin olduğu bir ülkede her şeyin doğru gideceğine el birliğiyle karar verdik. Burada sadece başkanların değil, taraftarların da birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Çok güzel bir ortam oluştu. İnşallah hep birlikte başarılı oluruz. Güzel bir lig yaşarız." ifadelerini kullandı.

Şekip Mosturoğlu: Önemli bir karar

Deplasman yasağının kaldırılmasını değerlendiren Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise Kulüpler Birliği Vakfının aldığı kararın tavsiye niteliğinde olduğunu vurgulayarak, "Önemli bir karar. 15 Temmuz'dan beri meydanlarda vatandaşlarımız birlik ve beraberlik adına önemli işler yapıyor. Sosyal ortamda gelişen bu desteğe ve dayanışmaya katkıda bulunma adına kulüpler böyle bir karar aldı. Tabi bu tavsiye niteliğinde bir karar. İnşallah uygulanır ve taraftarlar bir arada futbolun zevkine varır." görüşlerini dile getirdi.