Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, 'Bıçak kemiğe dayandı' anlayışıyla gereken operasyonları yapmaya karar verdi. Bunların inlerini, Kandillerini tamamen imha edeceğiz" dedi.

Eroğlu, Belediye Kültür Merkezi'nde, bakanlığı tarafından Kütahya'daki 120 milyon lira maliyetli 20 tesisin toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu ilde yürütülen yatırımları bir bakan gibi değil, adeta bir mühendis gibi takip ettiğini belirtti.

Kütahya'da yatırımların artarak sürdüğünü ifade eden Bakan Eroğlu, yapılacak baraj, gölet ve ağaçlandırma alanlarıyla ili adeta bir çiçek gibi yapacaklarını kaydetti.

Çözüm Süreci'ne değinen Eroğlu, tarihi kardeşliği Türkiye'deki tüm vatandaşlarla pekiştirmek için gayret içine girdiklerini hatırlatarak, Terör örgütü PKK'nın, bunu istismar ettiğine dikkati çekti.

 Eroğlu, "Dün Salihli'de, polis Mehmet Uyar kardeşimizin şehadeti münasebetiyle cenazesine katıldım. Bir hafta önce başka bir şehidimiz geldi. Bugün de başka bir şehidimiz var. Dün 2-3 kahraman askerlerimizi şehit ettiler. Artık Türkiye Cumhuriyeti, 'Bıçak kemiğe dayandı' anlayışıyla gereken operasyonları yapmaya karar verdi. Bunların inlerini, Kandillerini tamamen imha edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, PKK'nın silahları bırakmadığı, silahtan dönmediği sürece operasyonların süreceğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çok güçlü olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin gelişim ve kalkınmasını hazmedemeyen, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler, 'Artık Türkiye çok fazla oldu' diyenler, büyük bir tezgah hazırladılar. Üçlü bir tezgah. DAEŞ, bunlar hain. Bunlar o kadar çok zulüm yapıyorlar ki Müslümanları öldürüyorlar. 'Allah, Allah' diyerek Müslümanları öldürüyorlar. Böyle bir anlayış olur mu? Tamamen üst akıla hizmet ediyorlar. Sınırdan bir arkadaşımızı şehit ettiler. Arkasında Suruç hadisesi geldi. Bu sefer PKK, ikinci olarak başladı. Zaten daha önce çok fazla adam kaçırma, yol kesme ve insanları dağa kaçırma gibi faaliyetleri vardı. Silahları da bırakmadılar. Bir de şehirlerde DHKP-C terör örgütü harekete geçti. Türkiye'nin gerçekten önünü kesmek isteyen üst akıl, üç terör şebekesini harekete geçirdi ama biz de aynı anda üç hedefe gereken müdahaleyi yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Artık milletimiz huzur istiyor. Asla buna müsaade etmeyeceğiz. Son teröriste kadar mücadele sürecektir. Bundan geri dönüş yoktur. Bunu da herkes böyle bilsin. Bütün dünya bunu böyle bilsin."

Bakan Eroğlu, hükümetin dimdik ayakta, görevini sürdürdüğünü, hükümetin, görevinin sona ereceği son saate kadar ayakta olacağını, ne gerekirse yapacağını ifade eden Eroğlu, "Bayrak, vatan ve bu minarelerde ezanların ilelebet susmaması için düşman ayağının bu topraklara basmaması için ne gerekiyorsa yaparız. Bunlara bakmadan yatırım ve hizmetlere devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.