Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kırklareli'nde

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kırklareli'nde

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz büyük bir milletiz. Şanlı bir bayrağımız var. IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuzu ödedik. Hatta şu anda IMF'ye 5 milyar dolar borç vermek için Merkez Bankası'yla IMF arasında protokol imzalandı. Nereden nereye" dedi. 

Eroğlu, Vilayet Meydanı'nda düzenlenen 19 tesisin temel atma ve 6 tesisin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Yıldız Dağları'nı delerek İstanbul'a su götürdüklerini söyledi.

Kırklareli'ne ayrı bir gönül bağları bulunduğunu belirten Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde okuduğu bir şiir nedeniyle hapse mahkum edildiğini ve cezasını Pınarhisar Cezaevi'nde çektiğini anımsattı.

"Sayın Cumhurbaşkanımıza 'muhtar olamazsın' dediler ama Allah'a şükürler olsun ki cumhurbaşkanı oldu" diyen Eroğlu, Kırklareli'ne vefa borçları olduğunu kaydetti.

Güzel hizmetler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini anlatan Eroğlu, "Türkiye'de muhteşem hizmetlere imza atılıyor. 12-13 yıl öncesini düşünürseniz, Türkiye'nin hali neydi, nereden nereye geldi. Filim şeridini geriye sararak bir düşünün. 2002'de dövizimiz yoktu, Merkez Bankası tamamen boşalmıştı. Memur maaşlarının ödenebilmesi için gidilmedik kapı kalmadı. Paramızın yanında altı sıfır vardı. Bu bize yakışır mı? Hançer yarası gibi bir sızı meydana getiriyordu. Allah'a şükür hükümetimiz paradan altı sıfırı atarak, değerli bir para haline getirdi" ifadelerini kullandı.

Geçmişte IMF'den bir memur Türkiye'ye geldiğinde devlet büyüğü gibi kırmızı halılar serilerek karşılandığını dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"IMF yetkilisi, bütün taleplerini kabul ettirerek, istediklerini almak suretiyle ülkemizi terk ederdi. Bu da bizi fevkalade rahatsız ediyordu. Biz büyük bir milletiz. Şanlı bir bayrağımız var. IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuzu ödedik. Hatta şu anda IMF'ye 5 milyar dolar borç vermek için Merkez Bankası'yla IMF arasında protokol imzalandı. Nereden nereye. Türkiye'nin artık büyük hedefleri var. Allah nasip ederse birinci büyük hedef 2023 yılı. Bu 10 yılda, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz. Türkiye buna hazır. Şanlı bayrağımız daha da zirveye dikilecek. Buna yürekten inanıyoruz. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Hedeflerimiz büyük."

Kırklareli'nin geçmişte unutulmuş bir şehir olduğunu kaydeden Eroğlu, yolu, barajı, sulama tesisleri, hastaneleri olmayan bir kenti yaşanabilir bir şehir haline getirdiklerini vurguladı.

Milleti severek hizmet ettiklerine ve projeler ürettiklerine işaret eden Eroğlu, tüm vatandaşlarla gönül bağı kurmaya çalıştıklarını belirtti.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, her şey millet için" anlayışıyla çalıştıklarını bildiren Eroğlu, bakanlığı döneminde sadece 100 milyardan fazla yatırım yaptıklarını aktardı. 

- "2071 yılına kadar İstanbul'un suyu var Allah'a şükür"

Dolu dizgin yatırımlar yaptıklarını bildiren Eroğlu, şimdiye kadar 278 baraj, bin 500 dere ıslahı, 77 şehrin su ihtiyacını karşılayacak tesisler inşa ettiklerini söyledi.

İzmir'in daha önceden arsenikli su içtiğini ifade eden Eroğlu, "İstanbul'da günü kurtaracak su yoktu. Şimdi diyoruz, 2071 yılına kadar İstanbul'un suyu var Allah'a şükür. Sulamada büyük bir hamleye başladık. Sulama olmadan yeteri kadar ürün almak mümkün değil. Yatırımlarımız ile Trakya'da bir destan yazacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Biz sözümüzün eriyiz. TRAGEP inşallah muhteşem şekilde tamamlanacak. TRAGEP'i anlatmaya kalksam sabaha kadar zaman yetmez. Yaparsak biz yaparız çünkü bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Başka bir muhalefetin buraya bir çivi çakma şansı yok. Yolu da barajı da göleti de sulama tesisini de hastaneleri de biz yaparız" şeklinde konuştu.

Eroğlu, Kırklareli Üniversitesi'nin Türkiye'nin en güzel üniversitelerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Törende, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ile Vali Esengül Civelek de birer konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, kentte tesislerin inşaatını yapan firmanın müteahhitlerini çağırarak pazarlık yaptı. Müteahhitlerden, sözleşmeye konulan tarih ve saate uyulması konusunda taahhüt alan Eroğlu, uyulmaması halinde de ceza olarak okul yapma sözü aldı.

Eroğlu, Diniz, Civelek ve beraberindekiler, 19 tesisin temel atma işlemini başlattı, 6 tesisin de açılışını gerçekleştirdi.