Orman yangınında zarar gören hayvanlar tedaviye alındı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan iki orman yangınında vücutlarında yanıklar oluşan veya dumandan etkilenen bazı hayvanlar tedavi edildi.
Orman yangınında zarar gören hayvanlar tedaviye alındı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan iki orman yangınında vücutlarında yanıklar oluşan veya dumandan etkilenen bazı hayvanlar tedavi edildi.

Kumluca'da, 24 ve 26 Haziran'da iki noktada çıkan ve toplam 500 hektarın üzerinde alanın zarar gördüğü yangında çok sayıda hayvan da telef oldu.

Kumluca'da veteriner kliniği işleten Mert Baylan, yangının ardından sosyal medya üzerinden duyuru yaparak, yangından hayvanları etkilenen vatandaşlara ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

Veteriner hekim Baylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptığı duyuru üzerine vatandaşların yangından etkilenen hayvanlarını kendisine getirdiğini söyledi. Kliniğinde dumandan etkilenen 5 köpek ve 3 kediye müdahale ettiklerini ve hayata döndürdüklerini anlatan Baylan, "Yine vatandaşlar tarafından yangın bölgesinde bulunan ve kanatları ile vücutlarının değişik yerleri etkilenen iki akkarınlı ebabil getirildi. Bu hayvanlarımıza gerekli müdahaleleri yaptık. İyileştiklerinde doğal ortamlarına bırakacağız." dedi.

Yangının ardından kendisinin de bölgede dolaştığını ve buldukları bazı hayvanlara yerinde müdahale ettiklerini belirten Baylan, özellikle kaplumbağaları yangın bölgesinden uzaklaştırarak daha rahat yiyecek ve su bulabilecekleri alanlara taşıdıklarını kaydetti.