Orman yangınlarında zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası

Kumluca ilçesindeki orman yangınlarında, ev ve seraları etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı.
Orman yangınlarında zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası

Kumluca ilçesindeki orman yangınlarında, ev ve seraları etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Kaymakam Polat Kara, Kumluca Toptancı Halinde başlatılan kampanya töreninde yaptığı konuşmada, yangından etkilenen vatandaşların maddi manevi zararlarının devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

Kara, birlik ve beraberliği gösterme, dayanışma ve acıları paylaşma adına yangından etkilenmeyen vatandaşların destek olma çağrılarına duyarsız kalmayarak yardım toplama kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da orman yangınında vatandaşların ev ve seralarının büyük zarar gördüğünü anımsatarak, Türkiye'nin değişik yerlerinde yaşayan duyarlı insanların bu olaydan etkilendiklerini söyledi.

Kampanyaya ilk bağış 10 bin lira

Finike Müftüsü ve Kumluca Müftü Vekili Lütfi İmamoğlu tarafından dua edilmesinin ardından yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyada ilk bağışı Batı Antalya Tüccarlar Derneği Başkanı Hüseyin Güven 10 bin lira ile yaptı.

Yardım kampanyası kapsamında ayrıca, Ziraat Bankası Kumluca ve Mavikent şubeleriyle, Halk Bankası Kumluca şubelerinde yardım hesabı açıldığı bildirildi.

10 aileye konteyner ev

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan iki ayrı orman yangınında evleri yanan 10 aileye, Büyükşehir Belediyesi tarafından konteyner ev verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kumluca'nın Erentepe ve Adrasan Mahallelerinde yaşanan orman yangınları sonrasında yaralar sarılmaya başlandı.

Büyükşehir Belediyesi Adrasan Mahallesi Seylemit mevkisindeki yangın sonucu evi kullanılmaz hale gelen 4 aileye konteyner ev gönderdi. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından bölgeye getirilen konteyner evlerin uygun bir alana kurulmasının ardından elektrik ve su tesisatları kullanılır hale getirildi. Teknik Destek Şube Müdürlüğü ekipleri Seylemit mevkisi dışında, Adrasan'ın Üzümlü ile Sarıkavak Mahallesi Horozötmez mevkisinde evi yanan ailelere de 6 adet konteyner gönderdi.

"Acılı günümüzde Büyükşehir Belediyesi destek verdi"

Yangında evi yanan Beytül Üras'a konteyner evini Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran teslim etti. Çıkan yangında evleri yanan ve hayvanları telef olan Üras, "Bu zor ve acılı günümüzde Büyükşehir Belediyesi bize destek verdi. Çok mutlu olduk. Allah sizlerden razı olsun." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi de ailelere kanepe, halı, yatak, mutfak malzemeleri ile gıda yardımında bulunurken, 30'a yakın aileye de nakdi yardım yaptı.