Örnek dede ile torun rekora koşuyor

Eskişehir'de 12 yaşındaki torunu Melike Sarıtaş ile birlikte 3 ay önce 1,5 milyon mavi kapak toplayan Halit Aydoğan, bu kez de 800 kilogramdan fazla atık pil topladı.
Örnek dede ile torun rekora koşuyor

7 yıl önce torunu Melike Sarıtaş'ın okulunda başlatılan mavi kapak toplama kampanyasına destek vererek 6 ay içerisinde 1,5 milyon mavi kapak toplayan Halit Aydoğan (68), bu kez atık pilleri toplayarak kendi rekorunu kırdı. Orhangazi Ortaokulu'nda 800 kilogramdan fazla atık pili toplayarak Odunpazarı Belediyesi yetkililerine teslim eden Aydoğan, pilleri 11 ayda topladığını söyledi. Halit Aydoğan, "Çevre gözbebeğimiz. Çevreyi kirletmemek için tüm vatandaşları bir el bombası kadar tehlikeli olan atık pilleri toplamaya davet ediyorum. Bir pilin bir el bombası kadar büyük bir tehlike oluşturduğunu, sağlık yönünden kalıcı birçok hastalığa neden olduğunu tüm tıp biliyor. Benim ricam, halkın pil toplanan yerlere pillerini vermeleri. Daha evvel 160 kilo, 110 kilo, 55 kilo ve 30 kilo olmak üzere her yıl toplayarak okul kampanyalarına katılıyorum" dedi.

Dedesi ile birlikte atık pil toplama kampanyasına destek veren Melike Sarıtaş ise, kış aylarında arabayla, yaz aylarında ise bisikletle gezerek atık pilleri topladıklarını ifade etti. Sarıtaş, "Her şey okulda duyduğum kampanya ile başladı. Önce dedeme gidip söyledim, daha sonra pillerle ilgili internette bilgi araştırdım ve ne kadar zararlı olduğunu gördüm. Çevreye yıllarca zararda bulunuyor, topraktaki yiyeceklerimize de gidiyor. Dedemle bu işe başladık. Kışın arabayla, yazın bisikletle bunları topladık. Ben yolda bir tane bulduğum pili bile götürüp dedeme veriyorum. Çevremizdeki insanların da böyle duyarlı olmasını istiyorum" diye konuştu.

5 ve 7 litrelik su şişelerine ve kutulara koyulan atık piller, Odunpazarı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince kamyonete yüklenerek, bir geri dönüşüm fabrikasına götürülmek üzere yola çıktı.