Orta öğretime yeni ders

Çocukların internet kullanımıyla birlikte sanal coğrafyada yaşadığını vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti. Ortaokul ve liselere şehir dersi geliyor.
Orta öğretime yeni ders

İnternetin yaygın kullanımı nedeniyle yaşadığı şehirlere yabancılaşan öğrencileri sanal gerçeklikten fiziki gerçekliğe taşılacak ders müfredata giriyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, çocukların yaşadığı şehre ve kültüre aidiyet duygusu geliştirmesi için ortaokul ve liselere şehir dersleri konulacağını açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal şehir dersinin önemini şu sözlerle açıkladı: Küreselleşme hızlı bir benzeşme sorununu getirdi. Kültürler birbirine benzemeye başladı. Kimliliklerin ayırt edilmesi için farklılaşma ve yerelleşmenin olması lazım. O yüzden her kimlik kendi kimliğiyle bağ kurmaya çalışıyor. Onu müzeye götürüyor, eserlerini gösteriyor, aidiyet, kimlik karakter ve hafıza yüklemeye çalışıyor.

İSTANBULLU OLMAK NEDİR

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, şehir dersleri konusuna da açıklık getirdi. Bakan Ünal, “Mesela İstanbul kimliğine baktığın zaman Pera’da, Levanten’de, Fatih’te vardır. Bu İstanbul’un kokusudur, sesidir, tadıdır bunlarla İstanbullu olmaktır. Şehir derslerinde bunların hepsini işleyeceğiz. Çocuğa kendi şehrini anlatacağız” dedi. Öte yandan  Ünal, Diyarbakır’ın Sur ilçesi için de koruma planı hakkında bilgi verdi. Ünal, “Bu bir kentsel dönüşüm projesi değil. Bu kentsel koruma ve yenileme projesi” diye konuştu.