Ortaköy'deki terör saldırısı davası

Eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin 45'i tutuklu 57 sanığın yargılandığı davada müştekiler dinlenildi
Ortaköy'deki terör saldırısı davası

İSTANBUL (AA) - Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu 45'i tutuklu 57 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmada müştekiler dinlenildi.

İfadesi tercüman aracılığıyla alınan müşteki ABD vatandaşı William Jacob Raak, "Türkiye'nin yanında yer almak için, orada yaralanan ve ölenlerin yakınlarına destek olmak için bu duruşmada bulunuyorum. 9 arkadaşımla Reina'da eğlenirken saldırı oldu ve kalçamdan vuruldum. Kurşun dizime kadar ilerledi. İş yeri sahibiyim, aylarca çalışamadım. Maddi, manevi zarar gördüm." dedi.

Saldırganı gördüğünü söylemesi üzerine Masharipov'un ekrana yansıtılan görüntüsünden teşhis yapması istenen Raak, ayağa kalkıp Masharipov'un karşısına geçti.

Raak, parmağıyla gösterdiği Masharipov için "Evet saldırgan buydu. Silahsız sen bir hiçsin." diye konuştu.

Silah seslerinin çok güçlü olduğunu aktaran Raak, "Bir kulağımı yere yapıştırıp kapattım. Vurulduğum sırada VIP bölümündeydim. Ateş ederek içeri girdiğinden çok yapabileceğimiz bir şey yoktu." ifadelerini kullandı.

Silah ve savunma sanayisi üzerine şirketi olduğunu söyleyen Raak, bu akşam kendisini tedavi eden doktorla akşam yemeği yiyeceğini söyledi.

Türkiye'ye gezi amaçlı geldiğini ifade eden Raak, "İş amaçlı gelmiş olsam sigortadan para alırdım. Bir arkadaşım da saldırıda karnından yaralandı." dedi.

Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ, sanık Raak'a kendi ülkesinde Türkiye'ye yönelik terör uyarısı olup olmadığını sordu. Raak da resmi bir uyarıdan haberi olmadığını belirtti.

- "Katili 2 saniye gördüm"

Saldırgan Abdulkadir Masharipov da söz olarak Raak'e "Beni tehşis ettiğini söylüyorsun, baştan sona kadar beni gördün mü? O gece ne kadar alkol içmiştin? Ne kadar içki seni sarhoş eder?" şeklinde soruları yöneltti.

Müşteki Raak, "Önce bana bakıyordun, sonra sola döndün. Katili 2 saniye kadar gördüm fakat zaman yavaş akıyordu. Dakikayı net olarak söyleyemem birisi ateş ederken zaman durur. Alkole gelince de iki bardak içmiştim. Sarhoş olma konusunda, 20 bardaktan önce sarhoş olmam." cevabını verdi.

Masharipov'un , "O gece özel bir geceydi, neden az içtin?" sorusunu yönelttiği sırada araya giren Mahkeme Başkanı Dağ, sorununun mahkemeyi ilgilendirmeyeceğini dile getirerek, sorunun sorulmasını reddetti. Masharipov'un avukatı Atanur Demir de müşteki Raak'a ABD istihbarat teşkilatıyla ilgisinin olup olmadığını sordu.

Raak sadece eğlenme amaçlı Türkiye'ye geldiğini ifade ederken, mahkeme heyeti, avukat Demir'e müştekiye böyle sorular soramayacağını, onun sanık olmadığını, isterse bu konuda savcılığa başka bir dava açabileceğini hatırlattı.

Müştekinin dinlenilmesinin ardından mahkeme heyeti, gelen tanık beyanlarını okudu.

Duruşma sanıkların ve avukatların taleplere ilişkin beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.


Kaynak: