Ortaokul öğrencilerine afet eğitimi

Ortaokul öğrencilerine afet eğitimi

Türk-Japon Vakfı ve Hyogo-Türkiye Dostluk Fonu işbirliğinde, Vanlı ve Çankırılı ortaokul öğrencilerine afet konusunda eğitim verilecek.

Ortaokul öğrencilerine afet bilincini kazandırmayı amaçlayan Hyogo-Türkiye Dostuk Fonu-II Projesi'nin tanıtımı amacıyla, Türk-Japon Vakfı'nda basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Türk Japon Vakfı Başkanı Cafer Tayyar Sadıklar, proje kapsamında Türkiye'nin farklı kentlerinde eğitim alacak öğrencilerin doğal afetler konusunda bilinçleneceğini belirtti.

Proje Sorumlusu Emin Özdamar da AA muhabirine yaptığı konuşmada, yeni nesillerin afetler konusunda bilinçlendirilmesini amaçladıklarını, bu şekilde öğrenciler arasında bir dostuk köprüsü kurulacağını kaydetti.

Afetlerden korkarak değil bilinçlenerek önlem alınabileceğini vurgulayan Özdamar, program sayesinde Japonya ve Türkiye arasında bir gönül köprüsünün de kurulacağını anlattı.

Proje kapsamında, Van ve Çankırı'dan gelen 20 ortaokul öğrencisi beş gün süreyle 6 öğretmen eşliğinde Ankara, Bursa ve  Eskişehir'de doğal afetlere karşı nasıl önlem alınabileceğine yönelik uzmanlardan eğitim alacak.