Oruç tutanlara yüzme ve su uyarısı

Oruç tutanlara yüzme ve su uyarısı

Konya’nın Beyşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Ramazan ayında deniz, göl ya da çeşitli su kaynaklarına girerek yüzenler ile banyoda duş alanlara uyarılarda bulundu. 

Erdoğan, yaptığı açıklamada, oruç tutan kişilerin ağızdan, burundan veya diğer tabii uzuv ve kanallardan vücuda herhangi bir şeyin girmemesi gerektiğini belirterek, "Eğer biz denize ya da göle girdiğimizde ağzımızdan, burnumuzdan, kulağımızdan içeriye su kaçıyorsa, oruç bozulur, bu ister istekle, isterse istek dışı olsun" dedi.

İstek dışı olursa kefaret gerektiğini vurgulayan Erdoğan, evde ya da iş yerinde banyoda serinlemek ya da vücuttan teri atmak amacıyla duş alırken de aynı şeylere dikkat etmek gerektiğini söyledi. Oruca bir zarar gelmemesi için duş alırken vücudun baştan aşağıya doğru yıkanmasının ve deniz ve göllere de baş kısmının sokulmamasının tedbir amacıyla önemli olduğunun altını çizen Erdoğan, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle de uyarılarda bulunarak, "Bazı vatandaşlarımız, ailelerimiz bayramları son zamanlarda tatil olarak görmeye ve değerlendirmeye başladı. Bayramlar, kaynaşmak için, eş dost, akrabalar arasındaki sevginin saygının gelişmesi için olan dini günlerdir. Bu günleri, sadece tatil günleri olarak değerlendirmek, insanlardan ayrı, egoistçe bir tavır sergilememek gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.