Oruçlu Uygurlar'a: "Ya bu karpuzu yersiniz ya da!"

Urumçi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Çinli profesörler,ramazan günü sınıfta karpuz dağıtıp müslüman öğrencilere diploma istiyorsanız yersiniz dedi.
Oruçlu Uygurlar'a: "Ya bu karpuzu yersiniz ya da!"

Çinli yetkililer Ramazan ayı başladığından beri oruç tutan Müslüman Uygurları bundan vazgeçirmek için ellerinden geleni yapıyor.Sincan Tıp Urumçi Üniversitesi'nde,büyük bir Müslüman Uygur nüfusuna sahip bir bölgede,gün ortasında karpuz dilimleri dağıtıldı.

Dünyadaki Müslümanlar ve Çin'de yaşayanlar Ramazan ayında oruç tutma hakkına sahiptirler,fakat Sincan Tıp Üniversitesi'nde profesörler,Uygur öğrencilerini karpuz yemeye zorladı.Karpuz yiyenlere diplomalarını vereceğiz dediler ve yemeyenleri de diplomayı vermemekle tehdit ediyorlar. Bu durumda Çin anayasanın ihlali bulunmaktadır.

Çin'de İslam yasal olmasına rağmen,gözlemciler Sincan bölgesine yetkililer göndererek din ve onun takipçilerinin İslam'ın geri plana atıldığını ve din özgürlüğünün olmadığını söylüyorlar.Bu bildiri Çin'de,ülkenin Uygurları baskı altına aldığı konusunda birçok örnekten sadece biridir.