Erol Çimen

Erol Çimen

Orucun önemi

Orucun önemi

Oruç, insanın Allah’a itaat ve teslimiyetle bağlandığı ve bu sayede azim ve iradesinin güçlendiği bir İbadettir. İnsan bedeni ve ruhtan meydana gelen bir varlıktır. Oruç insanın beden ve ruh dengesini sağlayan en kolay, en pratik bir araç ve ibadettir.Oruç ibadeti insanlar üzerinde maddi ve manevi bir çok faydaları olduğundan Allah tarafından önceki ümmetlere farz kılındığı gibi bize de farz kılınmıştır.

              Oruç ibadetinin insanlara sağladığı faydalar:

-Oruç Allah’ın rızasını kazandırır.

-Oruç günahları bağışlar.

-Oruç tutan Cennet’e Reyyan kapısından girer.

-Oruç kişiye sabrı öğretir.

-Oruç nefsi terbiye eder.

-Oruç nimetin kadrini bildirir.

-Oruç fakirlere yardımı hatırlatır.

-Oruç insanın sağlığını korur.

-Oruç bedenin zekâtıdır.

-Oruç kişiyi Cehennemden korur.

-Oruç tutan orucun şefaatine nail olur.

-Oruç tutanın duası makbuldür.

-Oruç kişinin ahlakını güzelleştirir.

           Oruçlu nelere dikkat etmelidir:

-Oruçlu başkalarını çekiştirmez.

-Oruçlu tartışmaz.

-Oruçlu gönül kırmaz.

-Oruçlu yalan söylemez.

-Oruçlu iftira etmez.

-Oruçlu gıybet etmez.

-Oruçlu dedikodu yapmaz.

Resulullah Efendimizin rüyası:

   Rüyamda acayip şeyler gördüm.Ümmetimden birini azap melekleri yakalamıştı.Aldığı abdestler geliponu içindeki zor durumdan kurtardı.Birini gördüm kabri onu sıkıyordu.Kıldığı namazlar gelip onu kabirazabından kurtardı.Birine şeytanlar musallat olmuştu.Ettiği zikirler gelip şeytandan onu kurtardı. Birininde susuzluktan dili çıkmıştı.Tuttuğu Ramazan orucu gelip susuzluğunu giderdi. Birini zulmet sarmıştı.Yaptığı Hac gelip karanlıktan çıkardı.Birine ölüm meleği gelmişti.Ana babasına yaptığı iyilikler gelip ölümüne engel oldu,geciktirdi.Birini Müslümanlarla konuşturmuyorlardı.Sıla-i rahim geldi.Konuşturdular.Birini gördüm ateşin hücumunda kalmıştı.Alev yüzünden eline geliyordu.Sadakası geldi yüzüne perde başına gölge oldu.Birini gördüm Cehennem melekleri onu yakalamıştı.İyiliği emretmesi,kötülüktensakındırması onu ellerinden kurtardı.Birini gördüm dizleri üzerine oturmuştu onunla Allah arasında hicap var.Güzel ahlakı geldi, elindentuttu, onu Allah’ın huzuruna getirdi.Birini gördüm sayfası sola uçtu.

Allah korkusu ve Allah’ı sevmesi geldi sayfasını yakalayıp sağ tarafa getirdi. Birini gördüm mizanı hafif geliyordu.Çok çalışması geldi ağırlaştı.Birini gördüm Cehennemin kıyısında duruyordu. Takva ile hareket etmesi geldi onu kurtardı.Birini gördüm Cehenneme atıldı.Allah için dökülen gözyaşları geldi onu oradan çıkardı.Birini Sıratta dururken gördüm.Hurma dalının titremesi gibi titriyordu. Allah’ı unutmaması ve Allah’ı terk etmemesi geldi titremesi durdu.Birini bazen sürünüyor, bazenemekliyor, bazen takılıyor gördüm bana olan salavatı geldi elinden tuttu,onu kaldırdı,Sırat’ı geçti. Birini Cennet’in kapısına kadar gelmiş gördüm,kapı içten kapanıyordu.La İlahe İllallah şehadeti geldi, kapılar açıldı, onu Cennet’e girdirdi.

      ALLAH oruçlarımızı kabul etsin.Müslümanca yaşatsın. Müslümanca öldürsün.

Selam ve dua ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR