OSEG 2016 Konferansı tamamlandı

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından düzenlenen Yerli Otomobil temalı OSEG 2016 (Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü İçin Kümelenme) Konferansı tamamlandı.
OSEG 2016 Konferansı tamamlandı

İki gün boyunca Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İngiltere, Hindistan, Japonya, Slovenya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’dan önemli otomotiv markalarının temsilcilerinin katıldığı toplantının kapanış konuşmasını Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü yaptı. Konuşmasında Türkiye’nin artık kendi otomobil markasını üretmek zorunda olduğunu vurgulayan Başkan Kütükcü, “Yerli otomobili biz üreteceğiz, bu işi Türkiye otomotiv sektörü başaracak. Bu fabrikanın da Konya’da kurulması en doğru lokasyondur. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Türkiye’nin kendi otomobil markasını üreterek, bu pazarda rekabet edebilmesi için tüm tarafların gayret göstermesi gerektiğine dikkati çeken Kütükcü, “Biz aslında bu topraklarda otomobil üretiyoruz. Türkiye’de pek çok otomobil fabrikası var. Hem de dünyanın en iyi otomobilleri Türkiye’deki fabrikalarda üretiliyor. Artık bu bilgimizi, tecrübemizi, altyapımızı kendi otomobil markamızı üretmekte kullanmalıyız” şeklinde konuştu.

oseg-2016-konferansi-tamamlandi.jpg

“DÖNÜŞÜM BAŞLADI”
Otomotiv sanayindeki dönüşüme de değinen Kütükcü, “İki gün devam eden konferansımızda bir daha gördük ki, otomotiv sanayinde çok ciddi bir dönüşüm süreci başladı. Önümüzdeki dönemde otomobiller çok daha farklı olacak. Geleneksel üretim yerini sürücüsüz otomobil üretimine bırakacak. Bizler de sektör firmalarımızın bu yeni döneme pozisyon almalarını sağlamalıyız” dedi. Kütükcü, konferansa yurtiçinden ve yurtdışından katılan konuşmacılar ile destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

DÜNYA DEVLERİYLE B2B GÖRÜŞMELERİ YAPILDI
Konferansın tamamlanmasının ardından Konyalı otomotiv sanayi üreticileri Mercedes Benz, Anadolu Isuzu, Hindistan firması TAFE Traktör, Dubai firması OWS Autoparts, Slovenya firması SITEC ve Tümosan’la B2B (İkili İş Görüşmesi) yaptı. İki gün boyunca devam eden OSEG Konferansı; Küresel Tecrübeler, Türkiye’de Yerli Otomobil Çalışmaları, Yeni Pazarlar ile Pazarlama Stratejileri ve Aftermarket olmak üzere dört oturumdan oluştu. Konferansa katılanlar Konya’da üretilen otomotiv yedek parçalarının sergilendiği parça sergisinin yanı sıra, 1961 yılında üretilen Devrim otomobilinin prototipi, Anadol ve Murat 124’ten oluşan bir sergiyi de gezme imkanı buldu.