Osman Arıoğlu'nun avukatından açıklama

Eski Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu'nun avukatı Ramazan Arıtürk, müvekkiliyle ilgili medyada çıkan bazı haberlere ilişkin açıklama yaptı.
Osman Arıoğlu'nun avukatından açıklama

Aukat Arıtürk, yaptığı açıklamada, Osman Arıoğlu hakkında medyada asılsız, gerçekliği araştırılmamış ve delillendirilmemiş haberler yayınlandığını belirtti.

Bu kapsamda müvekkilinin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilişkilendirilerek Konya merkezli "Referans YMM" adlı firmanın kuruluşunda ilgisi olduğu iddiasında bulunulduğuna işaret eden Arıtürk, şunları kaydetti:

"Ayrıca Arıoğlu'nun referansıyla bu firmanın 80'in üzerinde firma ile sözleşme yaptığı iddiasında bulunulmuştur. Ancak bu beyanların müvekkil nezdinde hiçbir bağlayıcılığı bulunmadığı gibi gerçekliği de yoktur. Müvekkilimizin hayatının hiçbir döneminde bu suç örgütü ile yakından veya uzaktan ilgisi olmadığı halde, iddialar müvekkilin kamuoyunca yakından bilinen geçmişini lekelemeye çalışanların kaleme aldığı iftira dolu bir yazıdan ibarettir. Bu haberlere dayanak iddiaların sahibi, mali müşavir A.İ'dir. Bu kişi Yeminli Mali Müşavirler Odası seçimlerinde kendisini müvekkile karşı rakip görmüş bir şahsiyettir. Başka şekilde kazanacağına inancı olmasa gerek ki müvekkile böyle iftira atma gereği duymuştur."

Arıtürk, konunun hassasiyeti ve müvekkilinin topluma karşı olan saygısı çerçevesinde, gerçeklerle ilgili birkaç hususa değinme gereğinin olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Müvekkil, Gelir İdaresi Başkanlığından ayrılalı yaklaşık 10 yıl olmuştur. Haberde adı geçen şirketle ne başkanlığı döneminde ne de sonrasında herhangi bağlantısı olmamıştır. Dolayısıyla haberde adı geçen şirketin ne kuruluşuyla ne de faaliyetleriyle herhangi bir alakası bulunmamaktadır. Yine müvekkil, ilgili şirketin müşterilerinin kim olduğu, kimlerle nasıl bir ilişki içerisinde oldukları konusunda ilgi ve bilgi sahibi değildir. Zira haberlerde de soyut iddia dışında hiçbir dayanak bulunmamaktadır. Birinin yapmış olduğu dayanaksız açıklamalar doğru kabul edilerek müvekkilin suçlanması ve adının bu suretle medyada zikredilmesi tamamen hukuka aykırı olup, hiçbir vicdana da sığmayacak davranıştır. Son derece önemli ve hassas bir konu üzerinden müvekkilin hedef alınması, gizli ajandaları olan kişilerin yalnızca fırsattan istifade ederek kendilerine çıkar sağlama çabasından ibarettir."

Ayrıca söz konusu iftiraları atan kişi hakkında yasal yollara başvurulduğunu, gerekli cezayı alması için tüm hukuki yolların tüketileceğini vurgulayan Arıtürk, "Bu haberi yayınladığı tespit edilen yayın organları nezdinde de gerekli düzeltmeyi yapmaları için talepte bulunulduğunu değerli kamuoyunun bilgisine arz ederiz." ifadelerini kullandı.