Osmaneli de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile bir kutlama programı düzenlendi.
Osmaneli de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile bir kutlama programı düzenlendi.

İlk olarak Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma programına, Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mefaret Göbekci, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Çalışkan ile muhtarlar katıldı. Muhtarlar adına Gaziler Muhtarı Ali Seyyar, Hisarcık Beşevler Köy Muhtarı Sezai Demirtaş, Ağlan Köy Muhtarı Kasım Balcı Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Selimiye Köy Muhtarı Sadık Dayan yaptı. Muhtar Dayan "Muhtarlar demokrasinin en küçük yapı taşıdır. Bu anlamda burada görev yapan muhtarlar olarak, 19 Ekimi bizlerin günü olarak tayin eden Cumhurbaşkanımıza ve değerli devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. İlçemizde gerek köy ve gerek mahalle muhtarları olarak, ilçemizin bütün kurum ve kuruluşları ile birlikte, tam dayanışma ve koordineli olarak görevimizi sürdürüyoruz. Bu anlamlı günün bizler için ortak sorunlarımız paylaşılıp, ortak çözüm yolları bulma açısından büyük önem taşımaktadır" dedi

Program sonrası muhtarlar, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı" yı makamında ziyaret ettiler. Muhtarları kabul eden Kaymakam Edip Çakıcı, muhtarların demokrasinin ilk adımı olduğunu belirterek, "Muhtarlar, vatandaş ve bizlerle gönül köprüsü kuran, çalışkan insanlarımızdır. Muhtarlar, mülki idarenin halkla doğrudan temas içinde olan yetkili görevlilerdir. Muhtarlık müessesesi, özellikle bizim toplumumuz için tarihten beri çok önemli bir müessesedir. Hem Cumhurbaşkanlığımız hem de Başbakanlığımız bu değerli müessesenin önemini vurgulamak ihtiyaçlarına dikkat çekmek için böylesi önemli bir gün düzenledi. Bizlerin varlık esası bir taraftan devletin işini görmek bir taraftan da milletin ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bu yüzden muhtarlarımızın bu zorlu görevde göstermiş oldukları iradeyi takdire şayan görüyor ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Muhtarlar daha sonra Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin'i makamında ziyaret ettiler. Muhtarları, Belediye Başkanı Münür Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, AK Parti İlçe Başkanı Mefaret Göbekci ve AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan karşıladı. Muhtarlar ile bir süre sohbet edip sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Şahin "Muhtarlar seçilerek göreve geldikleri andan itibaren mahallelerde halkla devlet kurumları ve belediyeler arasında köprü olurlar. Bu nedenle muhtarlarımız bizim için çok önemlidir. Göreve geldiğimiz günden itibaren muhtarlarımız ile uyum içerisinde çalıştık, bundan sonra da bu uyumu devam ettirerek beraber çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Şahin, muhtarların dernek kurmalarının önemini anlatarak, "Dernek büronuzu biz karşılayacağız" müjdesinde bulundu. Çeşitli ikramlarda bulunan Başkan Şahin, muhtarlara çeşitli hediyeler vererek öğle yemeğine davet ederek ziyareti sonlandırdı.

Program sonrasında Osmaneli Kaymakamlığı ve Osmaneli Belediye Başkanlığının ortaklaşa muhtarlar için öğle yemeği düzenlendi.