Osmanlı iftar geleneğini sürdürüyorlar

Osmanlı iftar geleneğini sürdürüyorlar

Siirt'te bir grup genç, Osmanlı döneminden kalma ramazan ayında "kapı önüne iftarlık bırakma" geleneğini sürdürmek amacıyla yoldan geçen vatandaşlara ikramda bulundu.

İftar öncesi kentin çeşitli noktalarında bir araya gelen gençler, hazırladıkları "İftara Beş Kala" programı kapsamında, iftarını yolda açmak zorunda kalan vatandaşlara içinde hadis yazılı mektup, hurma, su ve simit bulunan iftarlık dağıttı.

Programa destek veren AK Parti Siirt Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı'dan kalma unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Ramazan ayı boyunca kent genelinde 5 ayrı noktada bu çalışmayı yaptıklarını anlatan Özekinci, "İftara geç kalan vatandaşlara inşallah biz yetişmeye çalışacağız. Bu çalışmamızı da geleneksel hale getireceğiz." dedi.

Özekinci, Osmanlı döneminde ramazan ayına büyük önem verildiğini anımsatarak, kaybolmaya yüz tutmuş geleneğin yeniden canlandırılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

"Geçmişten bu yana özellikle ilimizde köklü bir kültüre, köklü bir mirasa sahip olan ilimizde iftara geç kalan, kolu komşulara su, yemeklik ikram edilirdi. Bizler de Siirt gençliği olarak Siirt toplumunda yaşayan gençler olarak örfümüzü, adetimizi, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yılda böyle bir çalışma başlattık. İftara Beş Kala çalışmamızla Siirt'te iftarına geç kalan vatandaşlarımızın yanında oluyoruz."