ÖSYM'den şifre hatırlatması

ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavına başvuranlardan, şifrelerini kaybeden veya unutan adayların, "https://ais.osym.gov.tr" adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebileceğini bildirdi.
ÖSYM'den şifre hatırlatması

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 15 Mart'ta yapılacak olan YGS'ye başvuran adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle "ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebiliyor.

Ancak şifrelerini kaybeden veya unutan adaylar, bu belgelerini edinemiyor. Şifrelerini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin, 'https://ais.osym.gov.tr' adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilecek. Bunun için adayın, belirtilen internet adresinden "Şifremi Unuttum" alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır) gerekiyor.

Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adayların, yeni şifre edinmek için ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya YGS'de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirilmiş başvuru merkezlerine geçerli nüfus cüzdanı veya pasaportlarıyla şahsen başvurarak, 5 lira karşılığı yeni şifrelerini edinmeleri gerekiyor. ÖSYM sınav koordinatörlükleri ve yetkilendirilmiş başvuru merkezlerinin adreslerine ÖSYM'nin internet sayfası üzerinden erişilecek.

Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemeyecek.