Otistik çocuklar için "Zeki Otistik Projesi"

Türkiye, İngiltere ve İspanya'dan 11 ortağın yer aldığı "Zeki Otistik Projesi" ile otizmli öğrencilerin, tablet, akıllı telefon ve akıllı saat gibi teknolojik cihazlar yardımıyla öğrenme düzeylerini ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Otistik çocuklar için "Zeki Otistik Projesi"

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, projeye ilişkin bir otelde düzenlenen konferansta, projeyle özellikle öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin "e-öğrenme"lerini sağlayan tablet, telefon ve akıllı saatler gibi uygulamaları daha iyi kullanmalarını ve öğrenim becerilerini artırmalarını hedeflediklerini söyledi.

Projenin otistik öğrencilere faydalı olacağını belirten Gürsoy, "Otistik öğrencilerimizin toplumda daha fazla yer bulmalarını, istihdam edilmelerini ve hayatın tüm kesimlerinde yer almalarını teşvik eden bu projemiz sayesinde, daha fazla otistik insanımızı iş hayatıyla tanıştırmayı hedeflemekteyiz." diye konuştu.

Valencia Üniversitesi Öğretim Üyesi Gerardo Herrera da projenin, otistik çocukların gelişimi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu konuda sizinle iş birliği yapmak büyük bir mutluluk. Bizi ağırladığınız için çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcılarca proje faaliyetleri değerlendirildi.

Valencia Üniversitesi koordinatörlüğünde hazırlanan, Türkiye, İngiltere ve İspanya'dan 11 ortağın yer aldığı Zeki Otistik Projesi, İspanya Ulusal Ajansınca finanse ediliyor.