Otistik çocuklar müzik grubu kurdu

Otistik çocuklar müzik grubu kurdu

Yalova'da, İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitimlerine devam eden 4 otistik öğrenci, profesyonel yardım almadan müzik grubu oluşturdu.

Merkez Müdürü Ahmet Gülbahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 öğrencinin, Müzik Öğretmeni Çetin Mutluer'in desteğiyle müzik grubu kurarak çalışmalarına başladığını söyledi.

Mutluer'e teşekkür eden Gülbahar, şöyle konuştu:

"Bu, tamamen otistik öğrencilerden kurulmuş bir ekip çalışmasıdır. Öğrencilerimizden İrem Fitoz piyanoda, Caner Çalıkıran vokalde, Güven Demir ksilofonda, Sefa Danagiren ise ritimde görev aldı. Öğrencilerimiz, görevlerini başarıyla yerine getiriyor. Ayrıca gruptan memnunuz çünkü öğrencilerimizin başka davranış bozukluklarını engellemede müzik ve spor çalışmaları çok önemlidir. Buradaki öğrencilerimizin davranış bozukluklarında önemli mesafe aldığına inanıyoruz. Öğrencilerimiz daha uyumlu hale geldi. Müzik çalışmalarında kendilerini ifade etmeyi öğrendiler. 2 Nisan Dünya Otizm Gününde Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde Yalova halkına konser verecekler."

Çetin Mutluer de okul yönetiminin, öğrencilerin çalışması için iyi imkanlar sunduğunu anlattı.

Koşulların olgunlaşması durumunda bu tür çocuklarla çalışmanın çok zevkli olduğunu vurgulayan Mutluer, "Çocuklar, müzikle uğraştıkça problem davranışlarından daha da sıyrılmaya başlıyor, kendilerini daha iyi ifade ediyor. Çalışmalarımız yeni başladı. Otistik öğrencilerimizin kurduğu bu grubun özelliği, dışarıdan hiçbir profesyonel veya yarı profesyonel bir müzisyenden yardım almamaları ve kendi başlarına çalıp söylemeleridir" ifadesini kullandı.

Eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını dile getiren Mutluer, ilk konseri 25 dakikalık olarak planladıklarını sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Güven Demir ise Mutluer sayesinde müzik aleti çalmayı öğrendiğini ve onu çok sevdiğini belirtti.

Ksilofon çalmada ilerlemek istediğini ve şarkı söylemeyi çok sevdiğini bildiren Demir, "Burada şarkı söylerken mutlu olduğumu, heveslendiğimi ve önemsendiğimi hissediyorum. İyi bir müzisyen olmak istiyorum" diye konuştu.