Otizm Farkındalık ve Kaynaştırma Masa Tenisi Turnuvası yapıldı

"Raketler Yarışıyor, Engeller Aşılıyor" sloganıyla düzenlenen masa turnuvasında, aralarında otizmli çocukların da olduğu toplam 70 öğrenci mücadele etti
Otizm Farkındalık ve Kaynaştırma Masa Tenisi Turnuvası yapıldı

İSTANBUL (AA) - Büyükçekmece'de Otizm Farkındalık Ayı dolayısıyla Otizm Farkındalık ve Kaynaştırma Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi.

Anka Özel Eğitim Spor ve Yaşam Merkezi ev sahipliğinde, ''Raketler Yarışıyor, Engeller Aşılıyor'' sloganıyla düzenlenen masa tenisi turnuvasına, aralarında otizmli çocukların da olduğu 70 öğrenci katıldı.

Turnuva hakkında AA muhabirine bilgi veren Anka Özel Eğitim, Spor ve Yaşam Merkezi kurucusu İsmail Avşar, otizmin bir sosyal iletişim problemi olduğunu söyledi.

Otizmli çocukların oyundan uzak kaldıklarına işaret eden Avşar, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz ilk olarak oyun oynamayı bilmeden ve bedensel kısıtlılıklarla bize gelirler. Biz de bu problemleri çocuklara spor eğitimi vererek ve oyun oynamayı öğreterek aşıyoruz. Bu çalışmanın sonucunda burada şampiyon olmak için çabalayan, masa tenisi oynayan, kazandığında sevinen, kaybettiğinde üzülen öğrenciler haline geldiler. Biz de böyle bir programa imza attığımız için çok mutluyuz."

Turnuvanın ardından dereceye giren öğrencilere madalya verildi.

Kaynak: