Oto hırsızlarına yönelik operasyonda 17 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince Ankara merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.
Oto hırsızlarına yönelik operasyonda 17 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliğiekiplerince Ankara merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda 17 kişigözaltına alındı. Şüpheliler tarafından çalındığı tespit edilen 50 otomobil ele geçirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine, organize suç örgütü kurarak oto hırsızlığı yapan ve çaldıkları araçların motor ve şasi numaralarını değiştirerek satmaya çalışan kişilere yönelik çalışma başlattı.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından sabah erken saatlerde operasyon için düğmeye basan ekipler Ankara başta olmak üzere Adana, Konya, İstanbul ve Niğde'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda biri kadın 17 kişi gözaltına alındı. Adana'da gözaltına alınan şüphelilerden birinin ise zabıta görevlisi olduğu öğrenildi.

Operasyonda çalıntı olduğu tespit edilen 1990 ve 2000 yılları arasındaki farklı marka ve modeldeki 50 araç ele geçirildi.