Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

Otobüsler neden problem?

Otobüsler neden problem?

Bundan bir önceki yazımda 44 numaralı otobüs hattının seferleri ile alakalı yazmıştım.
 
Yazının yayınlanmasının akabinde de çok sayıda geri dönüş aldım. Bu konudan yalnızca benim muzdarip olmadığımı elbette ki biliyordum.
 
Bana gelen somut eleştirileri görünce de lafta kalmasın diyerek ikinci bir yazı yazmaya karar verdim.
 
Eminim ki vatandaşın bu tepkisine hem Ulaşım Daire Başkanlığı hem de Başkan Uğur İbrahim Altay kayıtsız kalmayacaktır.
 
Konya’da otobüsler halkın en çok ihtiyaç duyduğu araçlar. Malum Konya yüz ölçümü olarak büyük bir şehir. Ve bir yerden bir yere gitmek için taşıt kullanmak elzem.
 
En yakın örneği vermek gerekirse; dün Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Köyceğiz Kampüsü’ne gidecektim. Selçuklu’da bulunan gazeteden önce merkeze ardından okula giden otobüse bindim. Yetmedi okulun tepedeki fakültesine erişebilmek için bir servise daha bindim. Geri döndüğümde tam altı kez otobüs değiştirmiş oldum. Bunu küçük şehirlerde yaşayan arkadaşlarıma anlattığım zaman çok şaşırıyorlar.
 
Demem o ki, özel aracı olmayan halkın, eli ayağı otobüs ve dolmuşlar…
 
Gelen mesajlardan bahsedecek olursam, en çok şaşırdığım nokta şehrin farklı ilçelerinde aynı sıkıntının yaşanıyor olmasıydı.
 
Size şimdi gelen bilgileri aktaracağım.
 
Selçuklu’da yaşayan bir hanım; sabah saatlerinde 52 numaralı otobüsün seyrek geldiğini ve dolu olduğunu 56 numaralı otobüse binmek zorunda kalıp üç durak yürüdüklerini ifade etti.
 
Meram’da ikamet eden bir okuyucu; çocuğunun Kozağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gittiğini fakat 12 numaralı hattın çocukların okula gittiği saatte çok dolu olduğunu ve 3 gün üst üste otobüsün yolcu alamayıp geçtiğini söylemiş.  
 
Yine Meram’da oturan bir kişi, 84 numaralı hattın aşırı yoğun olduğunu Meram Toki’de ikamet edenlerin kullandığı bu hatta sefer düzenlenmesi yapılmasının çok acil olduğunu yazmış.
 
Başka bir beyefendi de 53 ve 54 numaralı otobüs hatlarının sabah mesai saatlerinde ağzına kadar dolu olup yolcu alamadığını, bu durumu Beyaz Masa ve belediyenin istek ve öneri kanallarına yazdığını, mail attığını ama bir geri dönüş alamadığını söyledi.
 
Ben bu geri dönüşlere deminde dediğim gibi çok şaşırdım. Genel manada bir sorun olması konunun geniş çaplı incelenmesi gerektiğini gösteriyor.
 
Şimdi bunları okuyanlar o zaman dolmuş kullansınlar diyebilirler. Ama malum dolmuş ücretleri arttı ve vatandaş aybaşında abonman yaptırıp bir şekilde tasarruf etmeye çalışıyor.
 
Uzun lafın kısası, mesajları yazan vatandaş her ne kadar bu yazının havada kalacağını düşünse de ben Ulaşım Daire Başkanlığı’nın bizi dikkate alacağını düşünüyorum. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR