Otomobilini 'Kartal Palas'a çevirdi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan Akkaya, tatil için gittiği yerlerde otel ücretlerini yüksek bulunca 1992 model otomobilini adeta "otel odası" gibi dizayn etti.
Otomobilini 'Kartal Palas'a çevirdi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan Yılmaz Akkaya, tatil için gittiği yerlerde otel ücretlerini yüksek bulunca 1992 model otomobilini, yatak, televizyon ve buzdolabı gibi eşyalar yerleştirerek adeta otel odasına çevirdi.

İlçede bir oto yıkama dükkanında çalışan Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yaşından beri Tofaş marka "Kartal" otomobillere meraklı olduğunu söyledi.

Her yıl tatile gittiğini ifade eden Akkaya, otel ücretlerinin yüksek bularak otomobilini oda gibi düzenlemeye karar verdiğini dile getirdi. Akkaya, şöyle devam etti:

"Evde oturdum, elime kağıt kalem aldım. Aracın her bölgesini kendi isteğim doğrultusunda dizayn ettim. Tüm malzemelerini kendim temin ettim ve işçiliğini de ben yaptım. Birçok arkadaşım 'Bu arabayla bu kadar uğraşma, astarı yüzünü geçti' dedi ama bu benim hevesimdi ve yaklaşık 1,5 yılda istediğim gibi bir araç yaptım. Aracım aynı zamanda benim bir nevi ikinci evim oldu."

"Yürüyen 1+1 apart daire"

Otomobilin arka kısmını koltuk değil yatak olarak tasarladığını aktaran Akkaya, "Tatile gittiğimizde arkadaşlarım otel parası veriyor. Ben ise deniz kıyısına arabamı çekip içinde yatıyorum. Ev konforunu yaşıyorum. Yürüyen 1+1 apart daire gibi her ihtiyacımı görüyor." dedi.

Yaklaşık 7 bin lira masraf yaptığı aracının çok ilgi gördüğüne işaret eden Akkaya, otomobilini satmayıp kızına hediye etmek istediğini kaydetti.