Ovakavağı ve Hayıroğlu İlkokulu eğitim öğretime başladı

Ovakavağı ve Hayıroğlu İlkokulu Ovakavağı mahallesinde yapılan törenle eğitim öğretime açıldı.
Ovakavağı ve Hayıroğlu İlkokulu eğitim öğretime başladı

Düzenlenen açılış törenine Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Ovakavağı Mahalle Muhtarı Himmet Balcı'nın selamlama konuşmasının ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay'a bugüne kadar 20 adet okul kazandırdıklarını belirterek kurumlar arası birlikteliğin yansıması olduğunu söyledi. Büyükşehir Yasasıyla birlikte uzak mahallelere sosyal tesisler, asfaltlı yollar, pazar marketler, kanalizasyon çalışmaları ve bir çok hizmeti kazandırdıklarını dile getiren Hançerli, milli eğitime de spor salonları, suni çim sahalar, anaokulları ve bir çok hizmeti sunduklarını ifade ederek yatırım çalışmalarının devam edeceğini kaydetti. Kalkınmanın temelinin eğitimden geçtiğini vurgulayan Başkan Hançerli, kazandırılan her okul bir hapishanenin kapanmasına vesile olur dedi. Karatay'ın kalkınması için hep birlikte uğraş verdiklerinin altını çizen Hançerli, Büyükşehir yasasıyla birlikte ilçe merkezinde olan her hizmetin, merkeze uzak mahallelerde de olacağını sözlerine ekleyerek okulların hayırlı olmasını diledi.

Ovakavağı ve Hayıroğlu İlkokulunun hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, eğitimin bir ülkenin kalbi olduğunu ve ülkenin en ücra köşelerine kadar yayılarak devletin sağlıklı işleyişini, refah düzeyinin artmasını ve sağlam temeller üzerinde hareket etmesini sağlar dedi. Her kurum ve her fert eğitimin bir ucundan tutmasının önemine değinen Genç, yükü ağır olan eğitimin birlikte omuzlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

İl Milli eğitim Müdürü Mukadder Ersoy ise konuşmasında, bir milletin kendi öz kültür ve değerlerini gelecek kuşaklara aktarması ve gelişen dünya karşısında varlığını koruyabilmesi, doğru ve etkili bir eğitim sürecine bağlı olduğunu söyledi. Gürsoy, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sistemli bir şekilde yürütüldüğü mekanlar olan okulların çok önemli bir görevi yerine getirdiğini, bu sebeple eğitime ve insana yapılan yatırımların en kalıcı yatırımlar olduğunu sözlerine ekleyerek açılışı yapılan okulların hayırlı olmasını diledi.

ovakavagi-ve-hayiroglu-ilkokulu-egitim-ogretime-basladi-1.jpg

2016 - 2017 Eğitim ve Öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek söz alan Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, çocuklarımız en değerli varlıklarımız diyerek "Bütün mücadelemiz çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, onları vatana, millete hayırlı evlatlar olarak yetiştirmektir" dedi. Gelişebilmenin ve değişebilmenin çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlamakla mümkün olduğunu vurgulayan Yılmaz, eğitimin alt yapısının önemine değinerek Karatay Belediye'sinin ilçeye bugüne kadar 20 okul kazandırmasının takdirle karşılandığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Ovakavağı ve Hayıroğlu İlkokulunun açılışı okunan dualarla törene katılan protokol tarafından kurdele kesilerek gerçekleşti. Törenin ardından katılan tüm misafirlere geleneksel Konya pilavı ikram edildi.