Dr. Ramazan Tuzla

Dr. Ramazan Tuzla

Oyumu sana vereceğim

Oyumu sana vereceğim

Nüfuzunla değil nefesinle aday gösterilirsen, aday gösterilmek için kimsenin önünde eğilmezsen, düz durmayı kendine düstur edinirsen oyumu sana vereceğim.

Samimiyeti başına taç edersen, enâniyeti kendine muhtaç edersen, adaylığın belli olunca cep telefonunu değiştirmezsen, cep telefonuna gelen aramalara cevap vermeyi, hemen olmasa bile mutlaka cevap vermeyi insanlığının bir parçası sayarsan oyumu sana vereceğim.

Bilge adam olmanın belgesi olursan, cemiyet insanının bilgesi olursan, babacan tavırları kendine bende edersen, dilsiz canlılardan bile merhameti esirgemezsen oyumu sana vereceğim.

Paranın kıymetsizliğine inanırsan, paranın kıyametini kolaylaştırmayacağını bilirsen, parayı eline kir görürsen, bu kirden kendini her daim korursan, para yüzünden paralanmayacağına söz verirsen oyumu sana vereceğim.

Sahip olduğun makamı kirli bir menfaat tasına dönüştürmezsen, o makamı, gerçek sahibi olan millete hizmetin yolu olarak görürsen, karşına çıkan fırsatlara ferâset gözlüğünden bakarsan oyumu sana vereceğim.

Millete vekil olanın aynı zamanda münevver olması gerektiğine inanırsan, kelam ehli olmayı kemâline işaret sayarsan, her kelâmında adab-ı muaşerete uyarsan oyumu sana vereceğim.

Hasbihal etmeyi seçimlerden önceki bir meşguliyet olarak görmezsen, bu milletle meşgul olmayı kutlu bir meşakkat sayarsan, hasbi olmayı hesâbi olmaya tercih edersen, irtibatını doğru yerlerle kurarsan oyumu sana vereceğim.

İstişâre meclisini uğrak yerin yaparsan, danışmak için yanına aldığın danışmanlarını bilgili ve donanımlı insanlardan seçersen, danışmanın olan kişilerin senin yetkini kullanıp da kamu kurumlarında o kurumların ağası gibi dolaşmalarına izin vermezsen oyumu sana vereceğim.

Yanlışa yanlış demeyi, iyiyi takdir etmeyi, güçlünün yanında değil her daim haklının yanında yer almayı, menfaatine zarar verecek olsa bile adâletli olmayı kendine düstur edinirsen oyumu sana vereceğim.

Açık sözlü olmayı nezâketli olmaktan ayırt edersen, haksızlığın karşısında harbiliği kuşanırsan, gönül almayı en karlı alışveriş bilirsen oyumu sana vereceğim.

Vefayı veda ile karıştırmazsan, eski dostlarını yeni makamına yük olarak görmezsen, dostluğunu dostlarının yükünü alarak ortaya koyarsan, yük olmanın değil yük almanın büyüklük olduğunu unutmazsan oyumu sana vereceğim.

Sana rücu edeni kendine nimet sayarsan, vekillik sebebinin sana rücu edenin varlığı olduğunu bilirsen, bildiğini söyler, söylediğine sahip çıkarsan, çıkarsız ilişkilerin yegâne insanı olursan oyumu sana vereceğim.

Yarın seçilip yetki sahibi olunca kamu kurumlarında nüfuzun olacak. Oralara idâreci tayin ederken, kişilerin sana olan yakınlığına göre değil hak ve adalete yakınlığına göre tavır sergilersen, ehliyetli olanı baş tacı edip işi ehline teslim edersen oyumu sana vereceğim.

Bu milletin kaderini uçurumun kenarına getirmiş, yolsuzluk diye ortaya çıkıp bu milletin masumlarını himmet yalanıyla haraca bağlayarak yolmuş, ismini bile paradan ayıramamış paralel yapıya karşı duruşunu ortaya koymuşsan, kavganın gâlibini beklemeden milletin ve liderinin yanında yer almışsan oyumu sana vereceğim.

 

Evet kıymetli insan!

Saydıklarım sende, tek muhatabım sensin.

Gök kubbenin alnında yer istemektesin.

Sen, sende olanı bil, bildiğinle işle.

Bu kutlu görevde, bugün sen nöbettesin.

 

Duânızı eksik etmeyin efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Ramazan Tuzla Arşivi
SON YAZILAR