Oyuncak müzesi gibi ev

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Erdem Erozan, 56 yıldır biriktirdiği oyuncak ve süs eşyalarını üç oda bir salon evinin duvarlarında sergiliyor - Erdem Erozan: - "Bu kadar eşyayı nasıl tek başıma yerleştirdim, burayı nasıl yaptım yani be
Oyuncak müzesi gibi ev

HATAY (AA) - FİKRET KAVĞALI - Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Erdem Erozan'ın, tüm duvarları 56 yıldır biriktirdiği oyuncak ve süs eşyalarıyla kaplı evi, oyuncak müzesini andırıyor.

İlçeye bağlı Süleymaniye Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinin duvarlarını oyuncak, resim, maket araba ve maskelerle donatan Erozan, gençlik yıllarında hobi olarak başladığı tutkusundan vazgeçmedi.

Erozan, 24 yaşından beri biriktirdiği sayısız oyuncak ve süs eşyasını sergilediği eviyle mahalle sakinlerinin de takdirini topladı.

Erdem Erozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1962 yılında oyuncaklara karşı merak duymaya başladığını belirterek, gördüğü ilginç oyuncakları topladığını söyledi.

Bir süre sonra bu alışkanlığının büyük bir tutku haline geldiğini aktaran Erozan, "Türkiye'de 60 il gezdim ve her gezdiğim yerde ne bulduysam aldım. Annem ve amcamdan kalan eşyalar derken evi görüp hediye getirenler de oldu. Evimden hiçbir malzemeyi satmam ama çok isteyen olursa değiş tokuş yapıyorum." dedi.

Oyuncak ve süs eşyası sayısının artmasıyla evinin üç odası ile salonun duvarlarının tamamını kullanmaya başladığını dile getiren Erozan, temizliği de büyük bir titizlikle kendisinin yaptığını söyledi.

Erozan, evi ziyaret edenlerin ilk önce şaşkınlık yaşadığını ancak odaları gezdikçe bu duygunun beğeniye döndüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Birçok farklı meslekten insanlar gelip evimi görünce şaşırıyorlar. 'Bu kadar malzemeyi nereden buldun ve nasıl yerleştirdin' diyorlar. Bu kadar eşyayı nasıl tek başıma yerleştirdim, burayı nasıl yaptım yani ben de kendime hayret ediyorum. Bir süre sonra evdeki oyuncak ve süs eşyalarını saymayı bıraktım. Şu an tam olarak kaç tane var bilmiyorum."

Evinde vakit geçirmekten büyük keyif aldığını anlatan Erozan, "Ben halimden çok memnunum, sevdiğim şeyler olduğu için yaptığım işten zevk alıyorum. Nasıl güzel bir yerlere bakınca insanın gözü gönlü açılır, bunlara baktıkça rahatlıyorum ve manevi yönden içim rahatlıyor. Gözüm eşyalarıma aşina olduğu için evden bir malzeme alınsa fark ediyorum." ifadesini kullandı.

Apartmanın giriş katında bulunan evinin balkonunu da çeşitli çiçeklerle kapladığını aktaran Erozan, iki çocuğu ve torunlarının da kendisini her ziyarete geldiklerinde evdeki oyuncakları büyük bir beğeniyle incelediklerini sözlerine ekledi.

Erozan'ın 15 yıllık komşusu Merdan Yapar da mahalleye taşındığında ilk olarak komşusunun balkonundaki güzel çiçeklerin dikkatini çektiğini ve bu sayede tanıştıklarıyla söyledi.

Evin içine girdiğinde ise büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade eden Yapar, "Bir insanın bu kadar eşyayı bir araya getirmesi ömür alır. Gençlik çağlarında kalma bir hobi olduğu ve bu hobinin hala devam ettiğini öğrendim. Evini adeta müzeye çevirmiş. İsterim ki burayı herkes görsün ve tanısın. Buranın koruma altına alınması lazım." diye konuştu.

Kaynak: