Öz Taşıma İş Başkanı Toruntay’dan otopark açıklaması

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay; “Ankara Büyükşehir Belediyemiz diğer büyükşehir belediyelerine örnek olacak bir karara imza attı ve belediyeye ait otoparkların ücretlerini bir lira gibi sembolik bir rakama çekti” dedi.
Öz Taşıma İş Başkanı Toruntay’dan otopark açıklaması

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile belediyeye ait otoparklarda ücretlerin bir liraya indirilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Alınan kararın tüm büyükşehir belediyelerine örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu belirten Başkan Toruntay; “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tuna, Ankara’mızda yaşanan trafik sorununa çözüm bulmak için göreve geldiği günden beri yoğun çaba sarf ediyor. Biz de taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren ve sektörde lider konumda olan bir sendika olarak bu girişimleri önemsiyoruz ve üstümüze düşen bir görev varsa katkı sunmaya her zaman hazırız. Ankara’mızda özellikle şehir merkezine çıkan yollarda araç sahiplerinin araçlarını gelişi güzel park etmesiyle trafik kilitleniyor ve yığılmalar oluyordu. Şimdi alınan bu kararla belediyeye bağlı tüm yol boyu, açık-kapalı ve çok katlı otoparklarda park ücreti ilk bir saat ücretsiz, tam gün ise bir lira oldu. Bu sayede otopark fiyatını pahalı bulan ve araçlarını yol kenarlarına park eden vatandaşlarımız, belediyemizin otoparklarını tercih edecek. Yol kenarlarında park halindeki araçların ortadan kalkmasıyla trafikte yığılmalar olmayacak ve trafik rahatlayacak” ifadelerini kullandı.

Sosyal belediyecilik anlayışının örneği olan bu kararın vatandaşlar tarafından da beğeni toplandığını belirten Başkan Mustafa Toruntay; “Belediyeler vatandaşa hizmet için vardır, bu kararıyla da büyükşehir belediyemiz bu anlayışı bir kez daha pratiğe dökmüş oldu. Ben hem bir vatandaş hem de sektörün içindeki biri olarak bu kararın alınmasında emeği geçen tüm yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.