"Öz vatanlarında" ilk teravih namazını kıldılar

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, "öz vatan" olarak niteledikleri Türkiye'de ilk teravih namazını kılmanın heyecanını yaşadı
"Öz vatanlarında" ilk teravih namazını kıldılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, yeni memleketlerindeki ilk teravih namazını kıldı.

Üzümlü'de TOKİ tarafından yaptırılan konutlara yerleştirilen Ahıska Türkleri, konut projesi kapsamında yaptırılan Ensar Camisi'nde, "öz vatan" olarak niteledikleri Türkiye'deki ilk teravih namazını kılmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadı.

- "İlk defa camide teravih namazı kıldım"

Ahıska Türklerinden İsmail İzahar, ilk defa camide teravih namazı kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Türkiye'den Allah razı olsun, bizi vatanımıza getirdiler. On bir ayın sultanı ramazanda teravih namazını kılmayı Allah bize nasip etti. Ukrayna'da böyle güzel camilerde namaz kılamıyorduk. Çünkü orada cami yoktu. Biz de evlerde namaz kılıyorduk. Allah bizi güzel günlere ulaştırdı." diye konuştu.

Ahıska Türklerinden Yaşar Mevlütoğlu da dedelerinin hayalini yaşamanın mutluluğu içerisinde olduklarını anlattı.

Kelimelerle anlatılmayacak duygular içerisinde olduklarını dile getiren Mevlütoğlu, "Çünkü dedelerimizin camilerde namaz kılma gibi hayalleri vardı. Bugün camide dinlediğimiz vaazlar içimize kadar işledi ve biz bundan çok mutlu olduk. Vatanımıza dönmemizde emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ahıskalılar olarak teravih namazlarımızı Ukrayna'da evlerimizde kılıyorduk. Çünkü böyle camide kılma imkanımız yoktu." dedi.