Özbekistan'da İpek ve Baharat Festivali başladı

Tarihte doğu ile batıyı büyük İpek Yolu üzerinden bağlayan Özbekistan'ın tarihi Buhara kentinde "İpek ve Baharat" 15. Uluslararası Kültür Festivali düzenleniyor
Özbekistan'da İpek ve Baharat Festivali başladı

Tarihte doğu ile batıyı büyük İpek Yolu üzerinden bağlayan Özbekistan'ın tarihi Buhara kentinde "İpek ve Baharat" 15. Uluslararası Kültür Festivalidüzenleniyor.

Festivalin açılışında konuşan Buhara Büyükşehir Belediye Başkanı Valican Örinov, bu yıl on beşincisi düzenlenen festivale dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda davetlinin katıldığını, festival aracılığıyla tarihi İpek Yolu'ndaki Buhara'da yeniden turizmin gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

İpek Yolu üzerindeki konumunun Buhara'yı çeşitli kültürlerin ve ulusların buluştuğu bir kente dönüştüğünü kaydeden Örinov, festivalin amacının Buhara'nın turizm potansiyelini sergileyerek ülkeye daha fazla turist kazandırmak olduğunu vurguladı.

Binden fazla tarihi mimari yapıtı bünyesinde bulunduran Buhara'nın UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne dahil edildiğini hatırlatan Örinov, yakın gelecekte Buhara'nın gezginlerin en çok ilgisini çeken kentler arasında yer almasını sağlayacaklarını belirtti.

Buhara'nın tarihi bölgesinde düzenlenen festivalde, ülkede üretilen çeşitli ipek kumaşları ve baharat çeşitleri sergileniyor.

Festivalin açılışında geleneksel milli ve yöresel giysiler geçidi, ayrıca kentin çeşitli yerlerinde halk oyunları, horoz ve koç dövüşleri düzenlendi. Festival katılımcıları ayrıca Özbek canbazlık sanatı ustalarının gösterilerini izledi.

28 Mayıs'a kadar devam edecek festival kapsamında, geleneksel Özbek pilavı aşçıları yarışması, geleneksel Özbek giysileri defilesi, el sanatları örneklerinin sergileri ve çeşitli halk gösterileri düzenlenecek. Festival, ülkedeki ünlü sanatçıların katılacağı konserle sona erecek.