Özbekistan'da pişman olan yasa dışı örgüt üyelerine af

Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in imzaladığı kararnameyle, terör örgütü ve radikal gruplara üye olmasına rağmen şimdiye kadar herhangi bir terör eylemine katılmayıp pişman olanlara af geldi
Özbekistan'da pişman olan yasa dışı örgüt üyelerine af

TAŞKENT (AA) - Özbekistan'da terör örgütü ve radikal gruplara üye olup pişmanlık duyanlar için af çıktı.

Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in imzaladığı kararname ile terör örgütü ve radikal gruplara üye olmasına rağmen herhangi bir terör eylemine katılmayıp pişmanlık duyanların af sayesinde topluma kazandırılmalarının amaçlandığı belirtildi.

Kararnamede, son dönemde ülkede dini hoşgörü, vicdan özgürlüğünün sağlanması ve gençlerin yasa dışı örgütlerin etkisinden korunmasına yönelik geniş kapsamlı çalışmaların gerçekleştirildiği, bunun sonucunda geçen sene 18 binden fazla insanın emniyetin kara listesinden çıkarıldığı hatırlatıldı.

Terör ve radikal örgütlere üye olan ve aftan yararlanmak isteyen Özbek vatandaşlarının (yurt dışındaki vatandaşlar da dahil) başvurularının, oluşturulacak Cumhuriyet Komisyonu tarafından inceleneceği açıklandı. Komisyonun, 1 Kasım'dan itibaren işler duruma geçeceği bildirildi.

İşlediği suçu kabul ederek pişman olan ve düzelme yoluna girenler, suç faaliyetlerinin ve diğer yasa dışı eylemlerin ifşasına aktif olarak katkıda bulunanlar, yasa dışı örgütlerin saflarına kandırılarak katılanlar, sabotaj ve yıkıcı eylemlerde bulunmayanlar, terör eylemlerini yürütmek amacıyla yasa dışı örgütlerde özel veya askeri eğitimden geçmeyenler, terör eylemlerinde bulunmayanlar ve uluslararası terörizmin finansmanına destek sağlamayanlar bu aftan yararlanabilecek.


Kaynak: