Özçelik-İş MESS sözleşmesinin masada bitmesini istiyor

Genel Başkan Yunus Değirmenci:- "Öncelikli hedefimiz, üyelerimizin mutluluğunu, fabrikalardaki iş barışını, ülkemizin huzurunu artıran bir toplu iş sözleşmesini masa başında, tüm haklarımızı alarak en kısa sürede imzalamak"
Özçelik-İş MESS sözleşmesinin masada bitmesini istiyor

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, 2019-2020 yıllarını kapsayan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesi'ni masa başında, tüm haklarını alarak en kısa sürede imzalamayı hedeflediklerini belirtti.

Değirmenci, AA muhabirine, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi'nin 130 bin civarında metal işçisini ilgilendirdiğini, sendikalarla ilk görüşmelerin 7 ve 8 Ekim'de yapılacağını söyledi.

Sözleşme kapsamındaki üyeleri ve sendikanın şube yöneticileriyle yaptıkları istişareler sonucu taleplerini belirlediklerini vurgulayan Değirmenci, şöyle konuştu:

"Toplu iş sözleşme taslağımızı 10 Eylül'de MESS'e ilettik. Her zaman olduğu gibi yine tüm iyi niyetimizi koruyarak önümüzdeki günlerde müzakere masasına oturacağız. Öncelikli hedefimiz, üyelerimizin mutluluğunu, fabrikalardaki iş barışını, ülkemizin huzurunu artıran bir toplu iş sözleşmesini masa başında, tüm haklarımızı alarak en kısa sürede imzalamak. Çünkü biliyoruz ki işçi mutluysa fabrikada barış vardır, işçi memnunsa ülkemizdeki huzur ve kardeşlik en üst seviyededir."

- "İşverenlerden beklentimiz hakça bir paylaşım"

Değirmenci, önce dönem toplu iş sözleşmesinde metal işçilerinin beklenti içinde olduğu birçok konuda ilerleme sağladıklarını dile getirdi.

Önlerinde yeni bir sözleşme bulunduğunu ve bunda da metal işçilerinin talep ve beklentilerini karşılamak için masaya oturacaklarını ifade eden Değirmenci, şunları kaydetti:

"Ülke ekonomindeki darboğazın elbette farkındayız. İş yerlerinin üretim ve satış noktasında sıkıntılar yaşadığını elbette biliyoruz. Fakat üyelerimizin aldığı ücretlerin de yeterli olmadığını, ortada hakça bir paylaşım yapılmadığını görüyoruz. Bu nedenle verimli ve kaliteli bir üretim isteyen işverenlerin, üyelerimizin alın terinin karşılığını tam manasıyla vermesini beklemek en doğal hakkımız. İşverenlerden beklentimiz hakça bir paylaşımı tesis etmeleridir."

Kaynak: