Özel Armağan Kolejinde uyum eğitimi başladı

Konya Özel Armağan İlkokulu ve Ortaokulu 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze yürütülecek ‘Uyum Eğitimi Haftası’ başladı.
Özel Armağan Kolejinde uyum eğitimi başladı

2023 - 2024 eğitim öğretim yılı çerçevesinde okula uyum eğitimleri başladı. Konya'da minikler aileleriyle birlikte Özel Armağan İlkokulu ve Ortaokuluna gelerek ilkokul günü heyecanını yaşadı.

"Bir eğitimin ilk basamağı okul öncesi ve ilköğretimdir"

Uyum programı hakkında bilgi veren Armağan İlkokul Müdürü Cafer Oktar şunları dile getirdi:

“Her çocuk özeldir ve bize emanettir, düşüncesiyle kuruluşumuzdan bugüne kadar çocuklarımıza hak ettikleri eğitim ve öğretimi vermeyi kendimize bir görev olarak benimsedik. Armağan Koleji öğretmenleri olarak aynı anlayışla bu görevi ifa etmeyi sürdüreceğiz. Gelişmekte olan bir ülke olarak çağı yakalamak ve geleceğe umutla bakmak için öncelikle iyi yetiştirilmiş genç bir nüfusa ihtiyaç vardır. Bunun gerçekleştirilmesi de ancak eğitimle mümkündür. Böyle bir eğitimin ilk basamağı okul öncesi ve ilköğretimdir. İşte, bu basamaklarda şu an sizler bulunmaktasınız."

"Mutlu ve başarılı bir gelecek için iyi bir başlangıç yapacağız"

İlkokula başlayan öğrencilere atacağınız ilk adımlar hepimiz için önemlidir diyen Cafer Oktar; "Unutmayalım ki eğitimin amacı gençlerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek, onları en iyi şekilde hayata hazırlamaktır. Bir milleti yücelten de alçaltıp yoksulluğa sürükleyen de eğitimdir. Öyleyse milletimizin ve vatanımızın geleceği siz yavrularımızın ve öğretmenlerimizin elindedir. O halde nitelikli bir öğretmen, gayretli bir öğrenci ve ilgili bir velinin iş birliği karşısında hiçbir unsur gelişmeye engel olamayacaktır. İnanıyorum ki, karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmanın olduğu bir okulda başarı kendiliğinden yükselecektir. Okula başladığımız bu günlerde ailesine uzak düşen öğrencilerimizin kaygısını ve yeni bir ortama dahil olmanın heyecanını hep birlikte görmekteyiz. Bundan dolayı atacağımız ilk adımlar hepimiz için önemlidir. Bizler, duygu karmaşasında olan bu yavrularımızın heyecanına ortak olmak ve kaygılarını en aza indirmek için el ele vererek çalışacağız. Yapacağımız etkinliklerle öğretmenlerimizi, arkadaşlarımızı, sınıfımızı, oyun alanlarımızı, sınıf ve okul kurallarımızı tanıyacağız. Kısacası mutlu ve başarılı bir gelecek için iyi bir başlangıç yapacağız. Sizlerle birlikte olmanın verdiği heyecanla 2023-2024 eğitim-öğretim yılının okulumuz ve öğrencilerimiz için başarılı bir yıl olmasını diliyor, kıymetli velilerimize ve okula yeni başlayan yavrularımıza hoş geldiniz diyerek saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler :