Özel Enderun öğrencileri tarım fuarını gezdi

Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerine kalıcı ve işlevsel bilgi verebilmek amacıyla farklı metotlar uygulamaya devam ediyor.
Özel Enderun öğrencileri tarım fuarını gezdi

11.Sınıf Coğrafya konularından olan tarım konusunun işlenmesinin ardından konuya görsellik katmak ve tarımdaki teknolojik gelişmeleri yerinde görmek için tarım fuarına gezi düzenlendi. Okulun Coğrafya Öğretmenlerinden İsmail Çelik tarafından düzenlenen gezide 11. Sınıf öğrencilerine tarım ürünlerinin ekonomik değeri ve iş gücü oluşturmanın önemi anlatıldı. Fuardaki makineler incelenerek, tarımdaki teknolojik araç ve gereçlerin nasıl bir sektör oluşturduğu bilgisi yetkililerce aktarıldı. Gezi hakkında Okulun Coğrafya Öğretmenlerinden İsmail Çelik: “Ders dışı etkinlik olarak öğrencilerimiz güzel bir deneyim kazandılar ve tarımdaki makineleşmenin önemini yerinde incele fırsatı buldular. Coğrafya ve diğer branşlarda bu tür gezilerle öğrencilerimize anlattığımız dersleri daha kalıcı ve eğlenceli hale getiriyoruz.” yorumunda bulundu.

Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Said Turgut: “Teknolojik gelişmeleri takip ederek insanlığın faydasına sunmak son derece önemlidir. Biz de yaptığımız gezilerle hem öğrencilerimize ufuk kazandırmaya hem de öğrettiklerimizi kalıcı hale getirmeye uğraşıyoruz. Kurum olarak bu çalışmalarımız daha iyi bir eğitim anlayışına kavuşmamıza vesile olur inşallah.” İfadelerini kullandı.