Özel Enderun’da ses yarışması düzenlendi

Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesinin bu yıl ikincisini düzenlediği Genç Mikrofon Ses Yarışması’nın kazananları belli oldu.
Özel Enderun’da ses yarışması düzenlendi

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri yarışma Müzik Öğretmeni Salih Toprak koordinatörlüğünde düzenlendi. Yarışma hakkında Salih Toprak: “Öğrencilerimiz arasında müziğe ilgili ve yetenekli öğrencilerimiz bulunmaktadır. Bu ve bunun gibi yarışmalarla öğrencilerimizin hem kendilerinde var olan cevheri keşfetmelerini sağılıyoruz hem de onlara eğlenceli bir aktivite gerçekleştiriyoruz. Yarışma esnasında öğrencilerimizi ses tonu, sese hâkimiyet, sahne hâkimiyeti, şarkının zorluk derecesi ve sahne görselliği gibi kriterler üzerinden değerlendirmeye tabi tutarak okul öğretmenlerimizden oluşturulan jüri üyelerinin önünde ses ve sahne hünerlerini sergilemelerini istedik. Hepsi bizim için birincidir, keyifli bir program oldu.” yorumunda bulundu.

Pek çok öğrencinin ney, gitar, saz ve keman gibi enstrüman aletinden biriyle ilgilendiğini, okulun bunun için kendilerine uygun ortam sunup müzik öğretmenlerinin de kendilerine birebir alaka gösterdiğini belirten öğrenciler bu durumdan memnuniyetlerini ifade ettiler.

Erkek ve kız öğrenciler ayrı ayrı kategorize edildiği yarışmada ilk üçe giren öğrencilerin yanı sıra yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediye takdiminde bulunuldu. Ödüllerini tören eşliğinde öğretmen ve idarecilerinden alan öğrenciler memnuniyetlerini dile getirdi.