"Özel güvenlikte kripto FETÖ’cü var"

Güvenlik-İş Genel Başkanı Çağırıcı, “özel güvenliğin yüzde 60’ı FETÖ’cü” iddiasına tepki gösterdi: Zan altında bırakılıyoruz. Asıl çalışanlarının maaşlarını FETÖ kurumları üzerinden yatıran kripto özel güvenlikçilere bakılmalı.
"Özel güvenlikte kripto FETÖ’cü var"

Türkiye genelinde adliye, hastane, havalimanı gibi kamu kurumlarından çalışan özel güvenlik görevlileri, terör örgütü FETÖ’nün sızmalarına karşı incelemeye alındı. Kamu kurumlarında görevli 26 bin özel güvenlik görevlisinin bağlı olduğu Güvenlik-İş Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, STAR gazetesinin ‘Gizli Tehlike’ manşetiyle gündeme getirdiği FETÖ mensuplarının özel güvenlik sektörüne sızmış olabileceğini ancak bütün sektörün büyük birçoğunluğunun vatanını milleti için çalışan insanlar olduğunu söyledi.

KRİPTO FETÖCÜLERE DİKKAT

Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu Başkanı Bülent Perut’un “Özel Güvenlik Mensuplarının yüzde 60’ı FETÖ’cü sözüne tepki gösteren Başkan Çağırıcı, “Asıl bu iddiaları gündeme getirerek özel güvenlikçileri zan altında bırakan ama çalışanlarının maaşlarını FETÖ kurumları üzerinden yatıran kripto özel güvenlikçilerin FETÖ ile bağlantılarına bakmak lazım” diye konuştu.

TEK TEK İNCELENİYOR

Türkiye’deki aktif özel güvenlik sayısının 320 bine ulaştığını kaydeden Çağırıcı, özel güvenlikte FETÖ yapılanmasının söz konusu olamayacağını kaydederek şunları söyledi: “Türkiye’deki havalimanı, hastane, adliye, üniversite gibi kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 26 bin özel güvenlikçinin başkanı olarak konuşuyorum. Özel güvenlikçiler, ciddi denetimden geçtikten sonra özel güvenlikçi oluyor. 15 Temmuz sonrasında, kamuda çalışan tüm özel güvenlikçiler için yeniden inceleme başlatıldı. Şu anada kadar üç beş özel güvenlikçi dışında şüpheli bir durum çıkmadı.”

STAR