Özel Harekat 'darbe girişiminin' izlerini siliyor

FETÖ'nün darbe girişiminde F-16'larla bombalanan ve helikopterlerle taranan Özel Harekat Daire Başkanlığındaki tahribatın izleri silinmeye çalışılıyor.
Özel Harekat 'darbe girişiminin' izlerini siliyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde F-16'larla bombalanan ve helikopterlerle taranan Özel Harekat Daire Başkanlığındaki tahribatın izleri silinmeye çalışılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde örgütlenen FETÖ mensubu askerlerin gerçekleştirmeye çalıştığı ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminde en büyük zararı alan noktalardan birisi de Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı oldu.

Darbe girişiminde önce F-16'lar Özel Harekat Daire Başkanlığı yanında bulunan Havacılık Dairesi Başkanlığına bomba attı.

Daha sonra Özel Harekat Daire Başkanlığı nizamiye girişine F-16'larla bomba atan darbeci askerler, helikopterlerle de ek hizmet binasını ve başkanlık binasını ateş altına aldı.

Özel Harekat Daire Başkanlığı nizamiye girişine 23.24'te atılan bomba, polis sevkiyatı yapan servis araçlarının bulunduğu noktaya isabet etti.

İlk belirlemelere göre, atılan bomba ve gerçekleştirilen helikopter saldırıları nedeniyle burada 17 polis şehit oldu.

Ek hizmet binası içerisinde yer alan yatakhaneler, kantin, depo ve misafirhane atılan bomba ve mermilerden büyük zarar görerek kullanılamaz hale geldi.

Yatakhanelerde kalan polisler, farklı binalara tahliye edildi.

Nizamiye girişine atılan bombanın açtığı çukur dolgu yapılarak kapatıldı.

Yapılan saldırı sırasında nizamiye içerisinde ve otoparkta bulunan, aralarında polislerin özel otomobillerinin de bulunduğu en az 18 araç ve 1 forklift zarar gördü.

Nizamiye içerisindeki daire başkanlığı binası ve ek hizmet binasında tadilat çalışmaları devam ediyor.

Şehit Ertekin için cenaze töreni

Öte yandan, saldırıda şehit olan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Ertekin için Özel Harekat Daire Başkanlığı önünde tören düzenlendi.

Düzenlenen törene şehit Ertekin'in yakınlarının yanı sıra Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy ve başkanlık personeli katıldı.

Ertekin'in naaşı, defnedilmek üzere Sivas Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Sivas'a götürüldü.