Özel hastanenin binası artık sağlık bakanlığına devir oldu

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, ilçede 2005 yılında kamu arazisine özel müteşebbis eliyle yapılan özel hastanenin iflas etmesinin ardından mevcut hizmet binasının hazineye devir olduğunu söyledi.
Özel hastanenin binası artık sağlık bakanlığına devir oldu

Fatsa İlçesinde yaklaşık 10 yıl önce yapılmaya başlanan ancak yaşanan bir takım sorunlardan dolayı hizmete giremeyen özel hastane ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı.

Bu gelişmeler ile ilgili özel bir açıklama yapan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, " Fatsa İlçemizde 2005 tarihinde özel bir hastane kurulmak üzere yatırım faaliyete geçtiği yıldan itibaren her yıl en az 80 kişi çalıştırması şartıyla 5084 sayılı kanunun 5'nci maddesine göre "Özel Hastane" kurulmak şartıyla bir firmaya bedelsiz olarak burası devir olmuştu. Devir olduktan sonra şirket burada 18 ay içinde yatırımı bitirilmesi kaydıyla ve faaliyete geçtikten sonrada 80 kişi çalıştırma taahhüttü ettiği nokta bir sözleşme şartları vardı. Bu sözleşme şartları neticesinde en son gelinen tarih itibariyle Fatsa İcra Dairesi';nin 27.07.2016 tarihli 2016-2 iflas sayılı yazının şirketin iflas ettiği kararı verildiği bildirilmiş olup, bu hususla ilgili bilgi bakanlığa da bildirmişti. Bakanlıkta görevli uzmanlar tarafından yapılan inceleme neticesinden sonra en son burası Evkaf Mahallesindeki mülkiyeti hazineye ait olan 4 bin 350metre karelik yer Özel Hastane olacak yer maliye hazinesine geçmiştir. Maliye hazinesi de buranın arsa ve binasıyla birlikte devir almıştır. Burası Sağlık Bakanlığı'na tahsis edildi. İlerleyen günlerde yapılacak istişare sonucunda ilçemizde sağlık ile alakalı ne yapılacak ilçe halkının hizmetine sunulacak" dedi.

Özel hastanenin binası artık sağlık bakanlığına devir oldu

Kaynak: