Özel sporculardan tarihi kota

İtalya'da yapılan IPC Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar gülle atmada paralimpik barajını geçen Mihriban Kaya, özel sporcular tarihinde paralimpik oyunlara kota alan ilk sporcu oldu
Özel sporculardan tarihi kota

Özel sporcu Mihriban Kaya, İtalya'da yapılan Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar gülle atmada paralimpik barajını geçerek tarih yazdı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan (TOSSFED) alınan bilgiye göre Mihriban, Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından Grosseto kentinde düzenlenen şampiyonada, 11.32 metrelik atışıyla kendine ait Türkiye rekorunu kırarak, aynı zamanda 11 metre olan paralimpik barajını geçti. Bu branşta önceki rekor, 10.64 metre ile yine Mihriban'a aitti.

Mihriban böylece, özel sporcular tarihinde paralimpik oyunlara kota alan ilk milli sporcu oldu ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı. TOSSFED, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda davetle olmak üzere, bugüne kadar 1 kere paralimpik oyunlarında yer almıştı.

TOSSFED Başkanı Birol Aydın, "Bize bu mutluluğu yaşatan özel sporcumuz Mihriban'ı yürekten tebrik ediyorum. Federasyon olarak yaklaşık 3 yıldır gece gündüz demeden yoğun bir faaliyet takvimiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Paralimpik branşlarımızdan olan atletizme ciddi yatırımlar yaptık. Teknik ekibimiz Zübeyde Yıldız ve Gökhan Karakoç ile hazırlık kampları düzenleyerek turnuvalara katıldık ve sonuca ulaştık. Bu sonuç, ülkemize milletimize armağan olsun." ifadelerini kullandı.