Özen Kompresör’den ihracat seferberliği

En küçük sanayi işletmesinden en büyüğüne kadar her sektörde kullanılan kompresörler üreten Özen Kompresör, yarım asırlık tecrübesiyle Türkiye ekonomisine katkı sunuyor.
Özen Kompresör’den ihracat seferberliği

En küçük sanayi işletmesinden en büyüğüne kadar her sektörde kullanılan kompresörler üreten Özen Kompresör, yarım asırlık tecrübesiyle Türkiye ekonomisine katkı sunuyor. Firma olarak, ihracat seferberliği başlattıklarını söyleyen Genel Müdür İbrahim Özen, yerli üretimin önemine dikkat çekti.

Dünya genelinde tahmini olarak 10-12 milyar dolarlık bir kompresör pazarı olduğuna dikkat çeken İbrahim Özen, “Sanayi sektöründe basınçlı havanın girmediği iş yeri neredeyse yok. Teknolojinin gelişmesiyle tüm makinalar pnömatikle çalışmaya başladı. Pnömatik sistemler sürekli olarak geliştirilen ve verimliliğin sürekli artmasını hedefleyen ürünlerdir. Bu sebeple hemen her endüstri alanında yoğun olarak kullanılmaktadır. Tekstilden, plastiğe, enerjiden, gıda sektörüne kadar farklı birçok sektörde ciddi bir kompresör yatırımı yapılıyor.  Dişçinin kullandığı aerator’dan tutun da dövme preslerine kadar her alanda kompresör kullanılıyor” şeklinde konuştu.

ibrahim-ozen.jpg

YERLİ ÜRETİM  ARTACAK”

Özen Kompresör’ün, 81 ilde 25’in üzerinde servis ağıyla 100’e yakın bayisiyle yurt içi ve yurt dışı satışı yaptığını belirten Özen, “Üretimimizin yaklaşık yüzde 40’ını           45 ülkeye ihraç ediyoruz. Pistonlu kompresör üretiminde yüzde yüz yerliyiz. Diğer tür kompresörlerde de, genel maliyetimizin yaklaşık yüzde 50’sini ithal ara mal kullanarak üretiyoruz. Son dönemde ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntı sürecinde, şirketimiz adına çıkarttığımız bazı dersler var. Ara malzemede kullandığımız ithal ürünlerin yerine yerli malzemeler kullanmak adına önemli çalışmalar başlattık. Daha önce İtalya’dan ve Almanya’dan satın aldığımız bazı malzemeleri burada işbirliği yapacağımız şirketlerle birlikte yerli olarak üreteceğiz” diye konuştu.

ozen-komprasor-(3).jpg

 

İHRACAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK”

Krizden çıkmanın ikinci bir hamlesi olarak, ihracatı yüzde 35’lerden yüzde 65’lere çıkarmak istediklerinin altını çizen Özen, “Bu anlamda da kendi içimizde ihracat seferberliği başlattık. Sadece satış ekibimiz değil, teknik ekibimiz de yurt dışı satış ekibimize destek veriyor.  Yabancı dil bilen bütün arkadaşlarımız dış ticaret departmanındaki  arkadaşlarımızla işbirliği yapıyor ” ifadelerini kullandı.

 

“AMERİKA PAZARINA GİRDİK”

Özen Komresör’ün, üretimin bayraktarlığını yaptığını söyleyen İbrahim Özen, “Ekim 2018 itibari ile düşük ve orta basınçlı pistonlu ve vidalı kompresörleri, hava kurutucuları, hava tankları ve hava aksesuarlarından oluşan ürün gamımızı Ozen Air Technology şirketimiz ile Kuzey ve Güney Amerika pazarında satışa sunduk. Bu yılın sekizinci ayında Amerika’da geniş bir yer kiraladık. Amerika’da pazarlama faaliyetlerimize etkin bir şekilde devam ediyoruz. 2019’un başlarında ilk ürünlerimizi teslim etmeye başlayacağız” ifadelerine yer verdi. 

“SONİK NOZUL İLE ÖLÇÜM YAPAN TEK FİRMAYIZ”

Türkiye’de sonik nozul debimetre ile kompresör debisini ölçen tek firma olduklarını söyleyen İbrahim Özen, ”Şu anda bu sistem sadece Amerika’da var. Henüz Avrupa bile bu teknolojiyi kullanmıyor.  Basınç ölçmede, bunun en doğru yol olduğunu tüm otoriterler kabul ediyor. Biz bu teknolojiyi, kendi yazılımımızı da ilave ederek faaliyete geçirdik. Üretimde basınç kontrollerini yaparak, seri numarasıyla beraber sistemimize kaydediyoruz. İsteyen müşterilerimizle bu verileri paylaşıyoruz. Bu sistemi  Amerika pazarı için hazırladık ama isteyen tüm müşterilerimizle rahatlıkla paylaşabiliriz. Bu sistemle ilgili olarak sektör temsilcilerimiz ile  TSE’ye başvurusu yaptık. Kompresör sektörünün, Avrupa’nın önüne geçmemesi için hiçbir sebep yok. Biz üretirsek büyürüz. Ara ürünleri yerli olarak imal etmemiz lazım. Bu nedenle yöneticilerden üretime doğru desteği vermelerini bekliyoruz. Bizim bu işi kökünden halletmemiz için yeni kalkınma modelleri geliştirmemiz lazım” dedi.

KAYNAK: YENİ HABER BUSİNNES KONYA DERGİSİ

yeni-haber-business-(50).jpgyeni-haber-business-(51).jpg