Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Özgür Amerika Söylemi Bir Haftada Bitti

Özgür Amerika Söylemi Bir Haftada Bitti

Biz de bazı ot kafalılar vardır, insanlığın batıdan başladığını, özellikle Amerika’da neşvünema bulduğunu zannederler. Bu o kadar ileri gitmiştir ki, bu ot kafalar ancak medeni olmanın yolunu Amerikalı MTV’nin popüler kültür oyuncağı üç beş çığırtkanını tanımak, birkaç Avrupa- Amerika kentini gezmek zannederler.

Basın özgürlüğü, dersin, hemen Avrupa- Amerika övgüsüne başlarlar, şehircilik dersin onlardan bahsederler, şaraplı ve domuz etinden yapılmış yemeklerini överler vs.

Oysa batı istese de medeni olamaz, bugün Avrupa – Amerika kültürünün bir medeniyete dönüşememesinin altında da bu vardır, Avrupa - Amerika "kan imparatorluğu"dur. Hepsinin kökeninde acımasız katliamlar, kanlar, feryatlar, parçalanmış cesetler, yıkılmış yakılmış devletler, şehirler, insanlar vardır.

Bu kadar kanla beslenmiş, bu kadar kan akıtmış bir yapı zorla oluşturduğu sömürgelerinden elde ettiği gelirlerle, insanlardan sömürdüğü paralarla belki kendine göre cancanlı, şaşaalı bir hayat kurmuş olabilir ama işin özüne baktığınızda bunların hepsinin arkasında bitişin, yok oluşun, perişanlığın izlerini görürsünüz.

İşte geçen yıl Mayıs ayında ülkemizde çapulcular bir kalkışma yapmıştı, bazı bankaların, faiz lobilerinin, CHP’nin, PKK, DHKPC gibi terör örgütlerinin koalisyonu ile biliyorsunuz ülkemizi bir kaos ortamına çekmeye çalışmışlardı.

O gün Türkiye’ye akın eden Amerika, İngiliz ve bilumum Batı medyasından bu günlerde, Amerika’da insanlık ölürken çıt çıkmıyor.

Anadolu Ajansının Muhabiri tabi Amerikalıların bildiği gibi embedded gazeteci değil, gerçekten gazetecilik yapıyor, insan hakkı katlini ortaya çıkarıyor ya hemen darp etmişler, hatta polis öldürmekle tehdit etmiş ve gözaltına almış.

Anadolu Ajansı fotomuhabiri Bilgin Şaşmaz, Ferguson'da ABD polisi tarafından darp edilerek gözaltına alınıyor, sorgusuz 5 saat hücrede tutuluyor ve Amerikalılar özgürlükçü oluyor, Türkiye’de ülkesine adice kalkışma yapanlara polisin nizami müdahalesini suç görüyorlar. Bilgin Şaşmaz, göstericilere plastik mermi ile müdahale eden polisin fotoğrafını çektiği sırada, polis, "Bir daha çekersen seni öldürürüm" sözleri ile tehdit ediyor ve polisin sert müdahalesine maruz kalıyor.

Hani nerede basın özgürlüğü, Amerika söz konusu olunca basın özgürlüğü yalan mı oluyor? Basın özgürlüğü askıya mı alınabiliyor? Nerede insan hak ve hürriyetleri?

Amerika insan haklarına riayet etmiyor?

Neden İngiltere’den, BBC’den, Almanya’dan, Fransa’dan, sözde demokrasinin güvencesi olan Avrupa Birliğinden bir açıklama gelmiyor?

Konu Türkiye düşmanları ise insan hak ve özgürlükleri söz konusudur, söz konusu bir Türkiye düşmanı terörist ise insan hak ve özgürlüğü mavalı okunur ama bir Gazzeli söz konusu olunca, Afrikalı söz konusu olunca, Suriyeli bebekler söz konusu olunca, Amerika’daki siyahlar söz konusu olunca insan hak ver özgürlükleri askıya alınabilir, öyle mi? Batının, Amerika’nın, Avrupa Birliğinin insan hak ver özgürlüklerinden anladığı bu mu?

Bunun için diyorum ki Türkiye’nin kıymetini bilelim, onun için diyorum ki, oyuna gelmeyelim, onun için diyorum ki Kürt kardeşlerim sizi kışkırtan, PKK terör örgütünün oyuncağı haline getiren şer odaklarını elinizin tersiyle itin.

Amerika bir siyahiyi öldürdüler, halk buna tepki gösterdi diye ordu devreye girdi, ordu iç güvenliği sağlama görevine geldi, demokrasi askıya alındı, insan hak ve özgürlükleri tamamen devre dışı bırakılabildi.

Bugün böyle oldu da eskiden böyle değimliydi? Fransa Afrika’da belki milyonlarca insanı katletti, İngiltere hem Afrika’da hem Uzak Asya’da, Orta Asya’da milyonlarca insanı katletti, Almanya yine öyle, hem Afrika’da hem Avrupa’da milyonlarca insanı katletti.

Bugün IŞİD’i insanlık dışı ilan ettiklerine bakmayın, bugün IŞİD ne yaptıysa bunlar dün aynısını yaptılar ve belki de fazlasını yaptılar.

İnsanlıktan nasip almamış Fransız Askerleri insanların başlarını kesip, onlarla fotoğraf çekinirken ve hatta o fotoğrafları pul yaparken Fransa medeni oluyor ve yine onların güdümünde insanlığı katleden IŞİD ne oluyor peki?

Bence IŞİD de Amerikalı oluyor, Avrupalı oluyor. IŞİD’i çok rahat bir şekilde Avrupa Birliğine alabilirler, zira tam Avrupalılara benziyor.

Neticede Amerika’da yaşananlar tesadüf değildir, bunların ipleri ile kuyuya inan paralel ihanet şebekesi, gezici çapulcular nereye hizmet ettiklerini bir anlasalar…

Ama biliyorum ki bu çok zor…

 

Abdullah Gül Görüyor mu Nasıl Bir İş Yaptı?

 

Dün ve önceki gün CHP ve MHP yetkililerinin açıklamalarını gördünüz mü? Hepsi Abdullah Gül’ün açtığı kapıdan sızarak AK Partiye zarar vermek için mücadeleye başladılar.

Ah Abdullah Gül ah, görüyor musun insanın hırsının kurbanı olması nasıl fitneleri beraberinde getiriyor?

Başka bir şey söylemeye gerek yok, Abdullah Gül’ün gittiği yol millete çıkmaz, Kayseri’de de millete çıkmaz, Konya’da da, Türkiye’nin başka şehrinde de…

Umarım bu yanlış gidişten döner, zira dönmezse hem Türkiye’nin Lideri Recep Tayyip Erdoğan, hem yeni Türkiye’nin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve hem de bu millet Abdullah Gül ile yollarını tamamen ayırır ve bunsan sonra da bizim Abdullah Gül ile ilgili söyleyeceğimiz bir şey kalmaz…

Üzücü ve incitici bir durum ama durum ne yazık ki bu… 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR