Erol Çimen

Erol Çimen

Özgürlük

Özgürlük

Özgürlük tanımı; her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumudur.

Peki insan özgür müdür? ALLAH insanı özgür mü yaratmıştır? İnsan her isteğini her türlü dış etkiden bağımsız olarak yapabilir mi? İnsanın Allah’a karşı sorumlulukları, yaşadığı topluma karşı sorumlulukları ailesine karşı sorumlulukları, erkek ise ailesine, karışına ve çocuklarına karşı sorumlulukları, kadın ise ailesine, kocasına ve çocuklarına karşı sorumlulukları yok mudur? İnsan özgür ise her istediğini yapabilir ise niye sağ omuzundaki melek yaptığı  iyilikleri, sol omuzundaki melek  yaptığı  kötülükleri yazar. Madem insan özgür ise Allah günde 70 sefer kalbini niye yoklar? Niye insanın aklından, kalbinden geçenleri daha yapmadan Allah bilir? İnsan özgür ise Cennet ve Cehennem niye vardır? Niye İnsan Allah’ın emirlerini yaparsa Cennet’e girer, yapmazsa cehenneme girer? Sevap ve Günah mevhumları niye vardır? İnsan özgür ise Münker ve Nekir melekleri insan ölünce; Ömrünü nerede harcadın, Gençliğini nerede harcadın? Nasıl kazandın, kazandığını nereye harcadın sorularını sorar? İnsan özgür ise helal ve haram niye vardır? İnsan özgür ise niye öbür dünyada iyiliklerin bedeli sevap, kötülüklerin bedeli günah olacaktır?

Peki kadın özgür müdür? Kadın özgür ise niye Allah’a karşı sorumlulukları, ailesine karşı sorumlulukları, kocasına karşı sorumlulukları, çocuklarına karşı sorumlulukları vardır? Kadın özgür ise ALLAH niye kadını kocasına emanet etmiştir? Kadın özgür ise niye dinen nafaka sorumluluğu yoktur?

Peki kadın öldürülür mü? Öldürmek iyi bir şey olsa ALLAH, ”Bir kişiyi öldüren insanlığı öldürmüş gibidir” der miydi? ALLAH niye kadını kocasına emanet etmiştir? Allah’ın emanetine emanet gibi davransın kırmasın, dökmesin, kaybetmesin, öldürmesin diye.

Şimdi bakıyorum da bir özgürlük teranesi almış başını gidiyor. Hiç kimse sorumluluklarının farkında değil, özgürlüğün arkasına sığınıyor.

Atalarımız ne demişler: ”Erkek devlettir, Kadın millettir” Erkek devlet gibi davranacak, kadında Millet gibi. Kadın anadır. İster öğretmen olsun, ister memur olsun, ister pilot olsun, ister profesör olsun, İster bakan olsun, ister başbakan olsun, ister cumhurbaşkanı olsun ,kadın anadır. Bunu değiştirmek Kadının yaradılışına terstir.

Tutturmuşlar yok kadınlar günü, yok analar günü, yok babalar günü, yok sevgililer günü. Yahu İnsan anasını, babasını, kadınını, sevgilisini senede bir gün mü hatırlar. Onlar bizim her şeyimiz değil mi ?

Her zaman hatırlamamız gerekmez mi? Avrupa aileyi bitirmiş 18 yaşındaki çocuğu ailesinden koparmış. Gençler annelerini, babalarını yılda bir gün görür olmuşlar. Sanki anasına anneler günüde bir hediye alırsa 364 gün bir daha görmesine gerek kalmayacak. Babasına babalar günüde bir telefon açarsa sevgilisine sevgililer gününde bir çiçek alırsa her şey halledilmiş olacak. Bunlar safsata şeyler. Bunlar Avrupa’nın dağılmış olan ailelerini birleştirme taktikleridir. Bize göre değil.

Biz Müslüman Türk toplumuyuz. Bizim için aile toplumun vazgeçilmez en temel taşıdır. Bu ailede erkek reis, kadın anadır. Çocuklar da toplumun geleceğidir. ALLAH Müslüman Türk toplumunu aileleriyle birlikte mutlu, mesut yaşatsın. Amin. Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR