Özgürlük demediler: Vandallığa 10 yıla kadar hapis

ABD'de göreve gelmeden önce 'Yemin Töreni'ne katılan Başkan Donald Trump'a karşı gösteri düzenleyen 230 kişi 'vandallıkla' suçlanıyor.
Özgürlük demediler: Vandallığa 10 yıla kadar hapis

ABD'nin 45'inci başkanı Trump'ın 'Yemin Töreni' sırasında sokaklarda Trump'a karşı birçok gösteri düzenlendi. Sokakları savaş meydanına çeviren protestoculara tarihi ceza kapıda.

'İSYAN ÇIKARMAK' SUÇUNDAN YARGILANIYORLAR'

Yapılan gösteriler sonrasında 230 kişi tutuklandı. Bu kişiler, 'isyan çıkarmak' suçu ile karşı karşıya kaldı.

10 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Washington Başsavcılık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, suçluların 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtildi. Ayrıca kefalet bedelleri de 250 bin dolar olacak.

10 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Bugün 'isyan çıkarmak' suçundan yargılanan 10 kişi ise aynı suçu işlememek üzere serbest bırakıldı.

POLİS MÜDAHALE ETMİŞTİ

Polis gerçekleşen protesto olaylarında göz yaşartıcı sprey ve el bombalarıyla protestoculara müdahale etmişti.

'AMERİKA YARGILARSA 'CEZA', TÜRKİYE YARGILARSA 'ÖZGÜRLÜKLERE MÜDAHALE'

Türkiye'de sözde gezi parkı eylemlerinde ülkeyi karıştırmak isteyen karanlık eller, polisin haklı müdahalesini barbarlıkla suçladı. Başta CNN, BBC olmak üzere çoğu batılı televizyon kanalı, Taksim meydanını karargah haline getirdi. Günlerce yayın yapan televizyonlar ''özgürlüklere müdahale'' naraları attı.

Türkiye'nin terörle mücadelesine her fırsatta karşı çıkan, PKK'lı terörist sözcülerini parlamentolarında konuşturan, terör yandaşlarının eylemlerine sokaklarında izin veren Avrupalı devletlerin ve medyanın, bu karara nasıl bir tepki verecekleri ise merak konusu.