Özlü: Doğalgaz indirimi maliyeti azaltacak, ihracatı artıracak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Sanayi için büyük bir girdi olan doğalgaz fiyatlarının düşmesi, üretim maliyetlerinin azalmasına ciddi bir katkı sağlayacak, ihracat artacak." dedi.
Özlü: Doğalgaz indirimi maliyeti azaltacak, ihracatı artıracak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı ve bugünden itibaren geçerli olacak yüzde 10'lukdoğalgaz indirimine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Geçen hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Bakan Albayrak'ın konuyu gündeme getirdiğini anlatan Özlü, sanayi için büyük bir girdi olan doğalgaz fiyatlarının düşmesinin, üretim maliyetlerinin azalmasına ciddi bir katkı sağlayacağını vurguladı. Özlü, "Sanayimizdeki üretim maliyetlerinin düşmesiyle ülkemizin rekabet gücü ve ihracatı artacak. Bunu çok önemsiyoruz." dedi. 

 "İhracatımızı artıracak"

Bakan Albayrak'ın bu konu üzerinde uzun süredir çalıştığını ve nihayetinde indirimin faturalara yansıyacağını belirten Özlü, sanayi sektörüne önemli bir yansıması olacağını söyledi.

Faruk Özlü, "Bu indirim, üretim maliyetlerini azaltacağı için ihracattaki rekabet gücümüzü artıracak. Türk üreticilerin, sanayicilerimizin ürünleri daha uygun maliyetlerle dünya piyasalarında rekabete girecek. Bu da ihracatımızı artıracak. Bu indirim, sanayicimizin rekabet gücünü en az yüzde 10 artıracak." diye konuştu.