Özlü: Yatırımcının önünü açmaya devam edeceğiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, gerek hükümetin gerekse bakanlığın yapacağı çalışmalarla, yatırımcının önünü açmaya devam edeceklerini söyledi.
Özlü: Yatırımcının önünü açmaya devam edeceğiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Swiss Otel'de düzenlenen "Türkiye'ye güvenenler, Türkiye'de üretenler" başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, böyle bir dönemde, böyle bir organizasyonu gerçekleştiren İSO'ya ve toplantıya katılan iş adamlarına teşekkür etti.

Özlü, Türkiye'nin halihazırda dünyanın önemli üretim üslerinden olduğunu belirterek, "Ancak biz, Türkiye'yi, dünyanın önemli teknoloji üslerinden biri haline de getirmeyi hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

İhracatı artırmak için, daha yüksek katma değerli ürünler üretmek durumunda olduklarının altını çizen Özlü, yüksek katma değeri ise Ar-Ge, tasarım, markalaşma gibi araçlarla gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Özlü, bu hafta içinde ikincil mevzuatını yayınladıkları Ar-Ge Reform Paketi ile Ar-Ge desteklerini çok daha etkin hale getirdiklerini belirterek, tasarım faaliyetlerini de destek kapsamına aldıklarını aktardı.

"Planlanan yatırımları takviminden erkene çekin"

Özlü, gerek hükümetin gerekse bakanlığın yapacağı çalışmalarla, yatırımcının önünü açmaya devam edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye, 15 Temmuz sürecinden büyük bir güçle, moralle, enerjiyle çıktı. Önümüzdeki dönemde, Türkiye'de daha fazla ve daha nitelikli, teknoloji-yoğun yatırım yapıldığına hep birlikte şahit olacağız. Konuşmamın sonunda, darbe girişiminde ve sonrasında, milletimizle birlikte, çok başarılı bir sınav veren iş dünyamızı yürekten tebrik ediyorum. İş dünyamızı, planladıkları yatırımları normal takviminden daha erkene çekmeye çağırıyorum. En küçük esnaftan en büyük holdinge kadar tüm iş dünyamızı daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye, daha çok kazanmaya çağırıyorum."