Öztürk’ten İSO 500’e giren Konyalı firmalara tebrik

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu listesine giren Konyalı firmaları tebrik etti.
Öztürk’ten İSO 500’e giren Konyalı firmalara tebrik

İSO tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına Konya’dan 10 firma girdi. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, 2015 yılında Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine giren Konyalı firmaları tebrik etti. Başkan Öztürk, “2015 yılında tüm dünya ile birlikte ülkemizin ticaretinde de daralma yaşanmıştır. Bununla birlikte siyasi gündemin uzun süre ekonomiyi ikinci plana itmesi, terör hadiselerin yaşattığı olumsuzluklar özel sektörümüz için zor bir yıl olmasına sebep olmuştur. Buna rağmen Konyalı firmalarımız üretimine ve ticaretine devam etmiştir. 2015 yılında Konya dış ticaret fazlası vererek ülke ekonomisini sırtlayan şehirlerin başında gelmiştir. Diğer taraftan işsizlikte de Türkiye ortalamasının yarısı oranında rakamlara sahip olan Konya ülkemizin 2015’te beklenilenden daha fazla büyümesine katkı sağlamıştır. Bugün açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine Konya’dan 10 firmanın girmesi memnuniyet vericidir. Fakat gelinen nokta şehrimizin gücünü yansıtmamaktadır. Şehrimizin büyüme ve kalkınmaya yönelik birçok göstergedeki olumlu gelişmesi ile daha fazla firmayla listede yer almayı bekliyoruz. Konya bugün Anadolu’nun üretim ve yatırım merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemektedir. Bu açıdan şehrimizin avantajlarını iyi değerlendirmeli, sorunlarımızı en kısa sürede çözüme kavuşturmalıyız. Diğer taraftan Anadolu firmalarının son on dört yılda en büyük avantajı istikrar ortamında kazandığı moral ve motivasyondur. Firmalarımızın bu avantajını devam ettirmesi gelecekte daha güçlü Anadolu firmalarının listede yer alacağı anlamına gelmektedir. Bu açıdan Anadolu ekonomisinin son yıllarda kazandığı gücünü muhafaza edebilmesi için en kısa zamanda gündemin ekonomiye dönmesi sağlanmalı özel sektörün önünü açacak ekonomik programlara devam edilmelidir” dedi.
Başkan Öztürk, gelecekte daha çok Konya firmasının Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu sıralamasında yer alması için Konya Ticaret Odası olarak tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.